ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ «Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ/ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Διαχρονική αξία, τόσο στο Ελληνικό τραγούδι, όσο και στο ξένο, ο 47χρονος σήμερα Σάκης Ρουβάς, καταφέρνει να βρίσκεται στο μουσικό καλλιτεχνικό στερέωμα εδώ και 28 ολόκληρα χρόνια, κερδίζοντας την συμπάθεια τόσο του γυναικείου, όσο και του ανδρικού φύλου, οποιασδήποτε ηλικίας κι’ αν βρίσκονται, αναδεικνύοντάς τον, ως έναν από τους κορυφαίους τραγουδιστές που έβγαλε ποτέ η χώρα μας.

Η ζωή του Σάκη

Γεννημένος στις 5 Ιανουαρίου του 1972, στο Μαντούκι της Κέρκυρας,  ο πολυπράγμων Σάκης Ρουβάς, κατάφερε να είναι όχι μόνο, ο πασίγνωστος  τραγουδιστής, -που γνωρίζουν οι πάντες- τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, αλλά και ένας καταπληκτικός συνθέτης και επιχειρηματίας.

Ο μεγαλύτερος γιος-από τα τέσσερα αδέρφια συνολικά που είναι-,της Άννας-Μαρίας Παναρέτου και του Κωνσταντίνου Ρουβά. 

Μεγαλωμένος σε μια φτωχική οικογένεια, με την μητέρα του να εργάζεται στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, στα Duty Free και τον πατέρα του να είναι οδηγός ασθενοφόρου.

Ο Σάκης, υπεραγαπούσε τα αδέρφια του, αφού από την ηλικία μόλις των 5 ετών, έδειξε μεγάλη αφοσίωση και στοργή, στα μικρότερα του αδέρφια, τόσο στους Βασίλη και Τόλη(βιολογικά), όσο και στον ετεροθαλή αδερφό του, τον Νίκο.

Η αγάπη του Σάκη για τον Αθλητισμό και το Θέατρο

Σε ηλικία  μόλις 4ετών, ο Σάκης  Ρουβάς, ξεκινά μαθήματα μπαλέτου και την ενασχόλησή του παράλληλα, με τον αθλητισμό.  Σε πολύ μικρή ηλικία και ιδιαιτέρως δε, στην δεκαετία του 80΄, ξεκινά τον στίβο, κατακτώντας αρκετά μετάλλια στο ενεργητικό του, όπου καταφέρνει να γίνει μέλος, της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας.  Σε ηλικία 15 ετών, ο Σάκης-έχοντας θαυμαστή τον Ουκρανό αθλητή Σεργκέϊ Μπουμπκά-, εντάσσεται πλέον στην Ελληνική Εθνική Ομάδα στίβου και καταφέρνει να κερδίσει αρκετά εθνικά βραβεία.  

Το χόμπι των γονιών του, με το θέατρο, έκανε τότε τον 10χρονο μικρό Σάκη, να ασχοληθεί κι’ αυτός με την «υποκριτική» και να πρωταγωνιστήσει τότε στην πρώτη του θεατρική παραγωγή, «Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι», κερδίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις του κοινού.

«Το μικρόβιο της μουσικής» κυριεύει τον Σάκη

Σε πολύ μικρή κιόλας ηλικία, -κι’ έχοντας ως πρότυπο τον παγκόσμιο καλλιτέχνη, Έλβης Πρίσλεεϊ-, αρχίζει να πειραματίζετε με το αγαπημένο του μουσικό όργανο, την κιθάρα.

Το 1991, έτος σταθμός για τον Σάκη Ρουβά, αφού σε ηλικία μόλις 19 ετών, μπαίνοντας στην φιλαρμονική ορχήστρα της Κέρκυρας, ξεκινά πλέον επίσημα, την μουσική του σταδιοδρομία, στο τραγούδι, την χορογραφία, αλλά και την σύνθεση τραγουδιού, και καταφέρνει από τα πρώτα του κιόλας βήματα στον χώρο, να κερδίσει αμέσως την συμπάθεια του κοινού.

Πρότυπά του Ο Έλβης και οι Beatles.

Η αγάπη του για το τραγούδι, τον κάνει να ασχολείται εντατικά πλέον με αυτό και προκειμένου να εξασφαλίσει το μεροκάματό του, αλλά και να γίνει σιγά-σιγά ευρέως γνωστός στο κοινό, αρχίζει να τραγουδά σε τοπικά κλαμπ, σε συλλόγους και ξενοδοχεία. Εκεί τον ανακαλύπτει ο πασίγνωστος Μάνατζέρ του– για αρκετά χρόνια-, Ηλίας Ψινάκης και εκεί παίρνουν «όλα άλλη μορφή».

Μεταξύ 1991-1993, η συνάντησή του με τον γνωστό Νίκο Μουρατίδη και τον Γιώργο Παυριανό, γίνεται καθοριστική. Τραγουδώντας ο Σάκης τότε, το “Man In Th Mirror” του Μάικλ Τζάκσον και ακούγοντάς τον τα στελέχη της PolyGram Records, εντυπωσιάζονται και του δίνουν αμέσως την δυνατότητα, να υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο.

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, αναδεικνύει τον ΡΟΥΒΑ! (β΄κείμενο)

( Η καλλιτεχνική του διαδρομή).

Το 1991 κάνει το μουσικό του ντεμπούτο στο φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, με το τραγούδι “Πάρ’ τα”, σε μουσική του Νίκου Τερζή και σε στίχους του Γιώργου Παυριανού, βραβεύοντας το τραγούδι, ως το καλύτερο του φεστιβάλ. Το 1992, κυκλοφορεί 2 τραγούδια που έγιναν επιτυχίες, το “Εγώ Σ’ αγαπώ” και το πασίγνωστο “ Για Φαντάσου”.

Το 2004, ο Σάκης Ρουβάς, επιλέγεται για να εκπροσωπίσει την Ελλάδα στην Eurovision, με το γνωστό τραγούδι “Shake It”, του Νίκου Τερζή, κατακτώντας την 3η  θέση.Το 2009, εκπροσωπεί για δεύτερη φορά την Ελλάδα, στον διαγωνισμό τη Eurovision,- στην Μόσχα αυτή την φορά-, με το τραγούδι This Is Our Night”, κατακτώντας εκεί την 7η θέση.

Ο ρόλος της Κάτιας Ζυγούλη στην ζωή του

Το 2003, συμμετέχοντας στα γυρίσματα μιας διαφήμισης, για γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, γνωρίζει την γυναίκα της ζωής  του-γνωστό μοντέλο-την Κάτια Ζυγούλη, με την οποία αποφασίζουν- σε σύντομο χρονικό διάστημα- να συμβιώσουν και να αποκτήσουν 4 παιδιά.  Στις 3 Ιουλίου του 2017, γίνονται πλέον και επίσημο ζευγάρι, αφού αποφασίζουν -από κοινού- να νυμφευτούν, με κουμπάρους την Μαριάννα Βαρδινογιάννη και τον Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη.

Από το 1991 έως και το 2019 που διανύουμε, ο Σάκης Ρουβάς καταφέρνει να βρίσκεται στο προσκήνιο, χωρίς διακοπή, κάθε νέο του τραγούδι να γίνεται αμέσως επιτυχία, αλλά και τα παλιά του, να μένουν ανεξάντλητα στον χρόνο, μέχρι και σήμερα. Γνωστές επιτυχίες, όπως τα:Μην Αντιστέκεσαι”, “Αίμα, Δάκρυα και Ιδρώτας”, “Τώρα Αρχίζουν τα Δύσκολα”, “Όλα Καλά”, το “Σ’έχω Ερωτευτεί”, το “Ήρθες”, το “Ξανά”, το “Θέλεις ή δεν θέλεις”, το  “Σε θέλω Σαν Τρελός”,  “Το Αφήστε Την”, “το Disco Girl”, το “Άντεξα”, το “Δεν Έχει Σίδερα Η Καρδιά Σου”, μέχρι τα σημερινά, “Σπάσε Το Χρόνο, το “Εμένα Θες”, αλλά και το “Έλα στο χορό”, μας κάνουν να ερωτευόμαστε ακόμη περισσότερο και να διασκεδάζουμε κάθε στιγμή στην ζωή μας.

Ο Σάκης είναι επίσης γνωστός για την συμμετοχή του στην παρουσίαση διαγωνισμού τραγουδιών, Μουσικών Shows, όπως τα γνωστά X-Factor Greece(2016-17) και The Voice of Greece( 2017-έως και σήμερα), για την συμμετοχή του σε ταινίες της Tv και το Θέατρο, αλλά και γνωστός για την φιλανθρωπική του δράση.

Πηγή πληροφοριών: wikipedia (β’ κειμένου)

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ «Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ»”

  1. ΌΛΓΑ

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ, ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΡΟΥΒΙΤΣΕΣ.ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ ΜΑΣ ΣΑΚΗ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ.ΚΟΡΜΑΡΑ…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! ΣΑΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ’ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ.

Αφήστε ένα σχόλιο