ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ…… ΟΙ ΦΑΚΕΣ…..ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΣΙΔΗΡΟ ?

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Πλούσια πηγή φυτικών πρωτεϊνών και αμινοξέων, αλλά και σημαντικών αντιοξειδωτικών συστατικών, βοηθώντας οι μεν, στην φυσιολογική λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος και τα δε, στην θωράκιση του οργανισμού από τις αρνητικές επιπτώσεις του αντιοξειδωτικού στρες, οι φακές σε συνδυασμό με το ρύζι, δημιουργούν ένα “εκρηκτικό” κοκτέιλ υψηλής διατροφικής αξίας στον οργανισμό μας.

Σίδηρος, φώσφορος, βιταμίνη Β6, ψευδάργυρος, μαγνήσιο, μαγγάνιο, θειαμίνη και φυλλικό οξύ, είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά συστατικά, που εμπεριέχονται στις φακές, δημιουργώντας μια “ασπίδα” προστασίας του οργανισμού μας, απέναντι σε ιώσεις και ασθένειες.

Επειδή όμως, η περιεκτικότητα του σιδήρου στις φακές,-όπως και όλα τα προϊόντα φυτικής προέλευσης- δεν απορροφώνται τόσο εύκολα από τον οργανισμό μας,- (η απορρόφησή του κυμαίνεται από 0,6% έως 6%) – , επιλέγουμε να την συνδυάσουμε κατάλληλα, με τρόφιμα που συμβάλλουν θετικά στο αποτέλεσμα που επιζητούμε.

Πορτοκάλια, μανταρίνια, φράουλες, σταφύλια, λεμόνια, σπανάκι και μπρόκολο, παράλληλα με τις φακές, δημιουργούν, την ικανοποιητική απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό μας.

Σίγουρα οι φακές είναι μια εναλλακτική λύση, γι’ αυτούς που προτιμούν να αποφεύγουν, την κατανάλωση προϊόντων ζωικής προέλευσης, για την απόκτηση του σιδήρου στον οργανισμό τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο