ΜΑΓΕΨΕ «Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΕΛΙΑ», ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε χθες το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, για να παρακολουθήσει και να τιμήσει την συναυλία του πασίγνωστου τραγουδιστή Δημήτρη Μπάση, που διοργάνωσε η ΑΕΛΙΑ(μη κερδοσκοπικός οργανισμός), για την υποστήριξη γυναικών, που νοσούν από τον καρκίνο του μαστού.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Πρωταγωνιστής της μουσικής βραδιάς(αφιερωμένης στις γυναίκες που νοσούν από τον καρκίνο του μαστού),ο κορυφαίος τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης, όπου ερμήνευσε διαχρονικά ελληνικά τραγούδια, με συμφωνικό ήχο και με νέες ενορχηστρώσεις του Πάνου Κοσμίδη. Μαζί του η ΣΟΔΘ(Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης) και η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης. Τον τραγουδιστή πλαισίωσαν, επτά νεαρές γυναίκες αρχιμουσικοί, οι οποίες προσέφεραν τις καλλιτεχνικές τους υπηρεσίες τους στην ΑΕΛΙΑ, για την στήριξη γυναικών με καρκίνο του μαστού. Στην παρουσίαση της εκδήλωσης, συμμετείχε, η πασίγνωστη παρουσιάστρια του ΑΝΤ1 «To Πρωινό», Φαίη Σκορδά.

«Είναι η 5η χρονιά που διοργανώνουμε την εκδήλωση αυτή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και άμεσος στόχος μας είναι να στηρίξουμε τις άπορες γυναίκες με καρκίνο στο μαστό, αλλά και να συνεχίσουμε την ενημέρωση και τον αγώνα μας, για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού», τόνισε σε δήλωσή της η Αθηνά Γιαννοπούλου, Γιατρός και Πρόεδρος της ΑΕΛΙΑ.

Ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛΙΑ

Η ΑΕΛΙΑ (Αγάπη, Ελπίδα, Λύσεις για Ίαση και Αποκατάσταση, για τον Καρκίνο του Μαστού), πρόκειται για μια αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση, η οποία δημιουργήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 2014 και έχει ως στόχο, μέσα από τις δράσεις που πραγματοποιεί, να συγκεντρώνει πόρους, για την θεραπεία άπορων γυναικών, που αντιμετωπίζουν την νόσο.

«Σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη εκδήλωση, έχει πολύ μεγάλη πληρότητα και στόχος της είναι η ενίσχυση των σκοπών της ΑΕΛΙΑ, με σκοπό την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, την ενημέρωση, την πρόληψη, αλλά και την στήριξη απόρων γυναικών που δεν μπορούν από μόνες τους να καλύψουν τις δαπάνες, μιας τόσο δαπανηρής θεραπείας και φυσικά την δυνατότητα ενίσχυσης για την αποκατάσταση», τόνισε χαρακτηριστικά η αντιπρόεδρος της ΑΕΛΙΑ, Καλυψώ Βούλα.

«Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί σήμερα με την αφιλοκερδή συμμετοχή του Δημήτρη Μπάση, της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Μικτής χορωδίας Θεσσαλονίκης- υπό την διεύθυνση της Μαίρης Κωνσταντινίδου-, θα απολαύσουμε ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα, με μια διαφοροποίηση,θα έχουμε επτά γυναίκες μουσικούς-μαέστρους, που θα εναλλάσσονται, κι’ όλα αυτά…με την συμμετοχή του κόσμου για να πετύχουμε τους σκοπούς της ΑΕΛΙΑ», συνέχισε υπογραμμίζοντας, η αντιπρόεδρος.

Τα ονόματα των νεαρών ταλαντούχων, μουσικών-μαέστρων, που συμμετείχαν στην μουσική εκδήλωση της βραδιάς, ήταν οι : Φωτεινή Αγγέλη, η Ευδοξία Γρηγοριάδου, Κυριακή Κουντούρη, η Έρη Κουρμπαλή, η Μαρία Μπαζού, η Αριστέα Τσιχλή, η Νεφέλη Χαδούλη και πολλοί άλλοι.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο