ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ…. ΣΕ ΚΙΝΕΤΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Ο ”ΓΗΡΥΟΝΗΣ”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Σφοδρές βροχοπτώσεις, τεράστιος όγκος νερών, πλημμυρισμένα σπίτια από τα ορμητικά λασπόνερα, κλαδιά και κορμοί δέντρων στο οδόστρωμα, παρασυρμένα αυτοκίνητα, μπάζα, πέτρες, τόνοι λάσπης από τα βουνά που κατέληξαν σε κεντρικούς δρόμους, αλλά και υπερχειλίσεις ρεμάτων, «στόλισαν» το κάδρο της σημερινής κακοκαιρίας σε Κινέτα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Κατερίνη.

ΚΙΝΕΤΑ

Δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς ανθρώπων, δέχτηκε η πυροσβεστική υπηρεσία κατά την διάρκεια της νύχτας, τόσο από την Κινέτα, όσο και από τις γύρω περιοχές. Ηλικιωμένο ζευγάρι σώθηκε στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή, ύστερα από την έγκαιρη επέμβαση της ομάδας διάσωσης του ΕΚΑΒ. Συγκεκριμένα(λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων) το σχέδιο διάσωσης περιλάμβανε: 55 οχήματα, 110 άνδρες, 20 διασώσεις, (κάποιες με υποθερμία) και 70 αντλήσεις υδάτων. Λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης, τόνοι χώματος που έπεσαν στο οδόστρωμα, έκλεισαν την κυκλοφορία. Από το 53ο  έως το 58ο  χιλιόμετρο, φορτωτές και γκρέιντερ απομάκρυναν τα φερτά υλικά και έτσι σύντομα ο δρόμος παραδόθηκε στην κυκλοφορία.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πάνω από 50 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία Θεσσαλονίκης, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν στην περιοχή, με την επονομασία “Γηρυόνης”.

Κλήσεις για την απομάκρυνση κλαδιών και δέντρων που έπεσαν στο οδόστρωμα, καθώς και γι’ άλλων ογκωδών αντικειμένων, που προκάλεσε ο δυνατός αέρας που έπνεε στην περιοχή, συνέθεσαν το σκηνικό της κακοκαιρίας.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση 10 συνεργείων της Πυροσβεστικής, με τους 20 άνδρες να βρίσκονται επί ποδός, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

photo:halkidikinews.gr

Βομβαρδισμένο τοπίο, χαρακτηρίζεται ο δρόμος πριν το Γομάτι Χαλκιδικής, ο οποίος έκλεισε, λόγω σοβαρών καταστροφών που προκλήθηκαν στο οδόστρωμα, ύστερα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που επικράτησαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με αναρτημένες δηλώσεις του Δημάρχου Αριστοτέλη Στέλιου Βαλιάνου υποστηρίζεται ότι, θα γίνει προσωρινά μια πρόχειρη αποκατάσταση του σημείου, προκειμένου να δοθεί σε ελεγχόμενη κυκλοφορία ο δρόμος. «Θα ακολουθήσει κατάλληλο τεχνικό έργο, που θα αντιμετωπίσει οριστικά το πρόβλημα. Είμαστε σε επαφή με την Περιφέρεια για την καλύτερη και ταχύτερη αποκατάσταση», επεσήμανε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Εικόνες θεομηνίας στην Κατερίνη, θυμίζουν τα νερά της θάλασσας που κατέκλεισαν τους δρόμους της πόλης. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης και του δυνατού αέρα που επικρατούσαν στην περιοχή, (φαινόμενο «Γηρυόνης»), οι δρόμοι της Κατερίνης(κοντά στην παραλιακή), έμοιαζαν με κανονικά ποτάμια.

Αμέσως κλιμάκια αρμόδιων υπηρεσιών έσπευσαν να απομακρύνουν τους κατοίκους των γύρω σπιτιών, που βρίσκονται κοντά στην παραλία, αποκλείοντας τους δρόμους, μέχρις ότου αποκατασταθούν τα θέματα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ…. ΣΕ ΚΙΝΕΤΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Ο ”ΓΗΡΥΟΝΗΣ”.”

  1. ΚΩΣΤΑΣ

    ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΤΕ.ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.ΜΠΡΑΒΟ,ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Αφήστε ένα σχόλιο