ΚΑΤΕΦΘΑΣΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΙΟΝΙΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους, σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, στα ορεινά και ημιορεινά των νομών.

Χιονισμένος ο Χορτιάτης
(πηγή photo: typosthes.gr)

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της νύχτας, το πρώτο χιόνι έπεσε στα ορεινά και ημιορεινά του Νομού Θεσσαλονίκης, σε Χορτιάτη, Φίλυρο, Εξοχή, Ασβεστοχώρι, και το Ωραιόκαστρο. Στο Χορτιάτη μάλιστα η θερμοκρασία “κατρακύλισε”, στους  -1ο  βαθμούς κελσίου.

Σε ετοιμότητα ωστόσο βρίσκονται, οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των Δήμων και της Περιφέρειας, ώστε να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες, βγήκαν στους δρόμους 18 εκχιονιστικά, ρίχνοντας 150 τόνους αλάτι.

Στις Δημοτικές Ενότητες Λαχανά, Σοχό και Βερτίσκο τα σχολεία παρέμειναν κλειστά.

Οι χιονοπτώσεις έφτασαν και στην Κοζάνη, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από -2ο έως +2ο  βαθμούς κελσίου, χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα στις οδικές αρτηρίες.

Χιονισμένη Κοζάνη

Οι πρώτες νιφάδες έπεσαν και στα ορεινά της Ξάνθης, με τα σχολεία  του νομού να παραμένουν κλειστά.  

Χιονισμένη Ξάνθη (πηγή photo: toxwni.gr).

Χιόνια έπεσαν και στην Βόρεια Χαλκιδική, την Πιερία, το Κιλκίς και της Σέρρες. Σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή, Αστυνομική Διεύθυνση, Κεντρικής Μακεδονίας, αντιολισθητικές αλυσίδες θα χρειαστούν οι οδηγοί που κινούνται     από το 70ο  έως το 85ο χιλιόμετρο, της παλαιάς Εθνικής Οδού ΘεσσαλονίκηςΙερισσού, όπως και στον επαρχιακό δρόμο Νεοχωρίου – Βαρβάρας.

Χιονισμένο Κιλκίς.(πηγή photo: Kilkis24.gr)

Χιόνια είχαμε επίσης και στην Ροδόπη, τον Έβρο και την Φλώρινα. Η θερμοκρασία στην πόλη της Φλώρινας έφτασε τους -2ο βαθμούς κελσίου, ενώ στα ορεινά η θερμοκρασία άγγιξε τους -6ο βαθμούς κελσίου.

Χιονισμένη Φλώρινα.(πηγή photo: kontranews.gr)

Ισχυρές χιονοπτώσεις ωστόσο είχαμε και στα Ορεινά της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στην “Σπηλιά του Κισσάβου”, έχοντας μάλιστα και μικρή κατολίσθηση, αλλά με την έγκυρη και έγκαιρη επέμβαση υπηρεσιών του Δήμου, κατόρθωσαν να πετύχουν την γρήγορη απομάκρυνση βράχων και πετρών και έτσι δεν δημιουργήθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα στην συγκεκριμένη περιοχή.

Τα φαινόμενα -στις προαναφερθείσες περιοχές τις Ελλάδος-, αναμένονται να εξασθενήσουν σταδιακά.

Συγκεκριμένα σε Αττική και Θεσσαλονίκη σταματούν από αργά το απόγευμα, με διατήρηση όμως του έντονου κρύου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Βόρεια έως 11ο βαθμούς κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως 17ο βαθμούς κελσίου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο