ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Έκτακτη ενίσχυση 700 ευρώ, σε 250.000 χιλιάδες νοικοκυριά, με 953.000 χιλιάδες μέλη, θα δοθούν από την κυβέρνηση, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, από το βήμα της βουλής.

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ:

1η ΟΜΑΔΑ: Οικογένειες με 4 τέκνα και άνω, με φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 χιλιάδες ευρώ. (Αριθμός ωφελούμενων νοικοκυριών 19.140).

2η ΟΜΑΔΑ: Οικογένειες, που τουλάχιστον ο ένας γονέας είναι μακροχρόνια άνεργος(άνω των 12 μηνών)με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο και με φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ.( Λαμβάνονται υπόψη και μονογονεϊκές οικογένειες-Αριθμός ωφελούμενων νυκοκυριών163.778).

3η ΟΜΑΔΑ: Οικογένειες, που και οι δύο γονείς είναι βραχυχρόνια άνεργοι (κάτω από 12μήνες),με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο και με φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000ευρώ.( Λαμβάνονται υπόψη και μονογονεϊκές οικογένειες-Αριθμός ωφελούμενων νοικοκυριών 40.927).

4η ΟΜΑΔΑ: Οικογένειες, με εξαρτώμενα τέκνα-ΑΜΕΑ δικαιούχοι του επιδόματος έως 24ετών-Αριθμός ωφελούμενων νοικοκυριών 25.632).

Επιπλέον κριτήρια για την χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος:

Τουλάχιστον ένας από τους2 γονείς του νοικοκυριού θα πρέπει να διαμένει νόμιμα και μόνιμα στην Ελληνική επικράτεια τα τελευταία 10 έτη, όπως προκύπτει από την υποβολή φορολογίας εισοδήματος κατά την τελευταία δεκαετία.

Και οι δυο γονείς του νοικοκυριού, θα πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και το άθροισμα των καταθέσεων, όλων των μελών του νοικοκυριού, σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού, αλλά και η τρέχουσα αξία μετοχών και ομολογιών να μην υπερβαίνει της 20.000.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ”

  1. ΠΑΥΛΟΣ

    Σας ευχαριστουμε πολύ, για την κατατοπισμένη ενημέρωση των θεμάτων, που μας αφορούν άμεσα.

Αφήστε ένα σχόλιο