ΈΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ: “H MY NUMBER ONE” ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΓΕΥΕΙ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ/ΑΡΘΡΟ ΓΝΩΜΗΣ-ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Μια από τις δυναμικές παρουσίες στον χώρο τόσο της ελληνικής μουσικής σκηνής, όσο και πολλών ευρωπαϊκών χωρών, που μας εκπλήσσει κάθε φορά με τις αξεπέραστης έκτασης δυνατότητές της, φωνητικά και ερμηνευτικά, αλλά και παρουσιαστικά, σαγηνεύοντας τους θαυμαστές της κάθε στιγμή, είναι σε κάθε περίπτωση η Ελληνίδα τραγουδίστρια Έλενα Παπαρίζου.

Όλες οι photo, προέρχονται από την προσωπική σελίδα της Έλενας στο facebook.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας από Έλληνες γονείς μετανάστες τον Γεώργιο Παπαρίζο και την Ευφροσύνη Παπαρίζου, με τον πατέρα της να κατάγεται από την Κρανέα της Καρδίτσας και την μητέρα της, από το Μουζάκι Καρδίτσας. Η Έλενα έχει δυο άλλα αδέλφια, την Ρίτα και τον Ντίνο. Σε πολύ μικρή ηλικία είχε ιδιαίτερη έφεση στο τραγούδι, τον χορό και την μουσική. Από την ηλικία κιόλας των 7ετών, ξεκίνησε να μαθαίνει πιάνο, μπαλέτο, αλλά και τους παραδοσιακούς χορούς. Αργότερα κατάλαβε πως έκλεινε περισσότερο, προς το σύγχρονο λαϊκό και το ποπ τραγούδι.

Στα 13 της χρόνια ξεκινά τις προετοιμασίες της, για την ενασχόλησή της με το τραγούδι. Έτσι ένα χρόνο μετά μπήκε δυναμικά στον χώρο, αφού συμμετείχε -μαζί με άλλα 3 παιδιά της ηλικίας της-, στην πρώτη της μπάντα, χίπ-χόπ μουσικής, με το όνομα “Soul Funkomatic”. Δύο χρόνια αργότερα σε ηλικία 16ετών η Έλενα, αποσύρει την συμμετοχή της από την μπάντα, αφού δεχόταν συνεχώς αρκετές μουσικές προτάσεις. Η έφηβος τότε Έλενα, παράλληλα με το Σουηδικό και το Ελληνικό σχολείο που παρακολουθούσε μαθήματα, σπούδαζε θέατρο, τραγούδι και μιούζικαλ.

ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ANTIQUE ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΚΑΙ Η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ.

Η πρώτη της επαφή με την μουσική σκηνή ήταν το 1999, ως μέλος τότε του -γνωστού για την εποχή-συγκροτήματος Antique (το οποίο συγκρότημα η πορεία του διήρκησε μέχρι και το 2003)και μαζί με τον συνεργάτη της Νίκο Παναγιωτίδη, έκανε την αναμενόμενη επιτυχία που θα περίμενε κάποιος. Το πρώτο της single με το συγκρότημα Antique, ήταν το «Όπα Όπα», όπου ο δίσκος μάλιστα έγινε πλατινένιος και είχε μεγάλη επιτυχία σε όλη την Σκανδιναβία και όχι μόνο.

Η εξέλιξή της ήταν τόσο γρήγορη, αφού της δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχει στον ελληνικό μουσικό διαγωνισμό της Eurovision το 2001, κατακτώντας μάλιστα την 3η θέση, στο υπέροχο τραγούδι, “I Would Die For You”, σε μουσική του Νίκου Τερζή και σε στίχους του Αντώνη Παππά. Το single είχε την επιτυχία που αναμενόταν, γίνοντας μάλιστα διπλά πλατινιένιο. Το 2003 οι Antique, αποφάσισαν να διαλύσουν την συνεργασία τους, επιλέγοντας οι καλλιτέχνες να κάνουν ξεχωριστά την solo καριέρα τους.

Αμέσως μετά η Έλενα, υπογράφει δισκογραφικό συμβόλαιο με την Sony BMG Greece, κυκλοφορόντας το πρώτο της single, με τίτλο «Αναπάντητες Κλήσεις». Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν τα πασίγνωστα τραγούδια «Τρελή Καρδιά» και «Μπροστά στον Καθρέφτη», όπου λίγο μετά ο δίσκος της έγινε χρυσός και έτσι η επήλθε η δικαίωση της Έλενας.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ, ΜΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Συνεργάστηκε με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες, ανάμεσά τους, ο Γιάννης Πάριος, ο Σάκης Ρουβάς, η Δέσποινα Βανδή,ο Γιώργος Μαζωνάκης, ο Λευτέρης Πανταζής, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Νίνο, ο Θάνος Πετρέλης, η Αποστολία Ζώη, ο Αντώνης Ρέμος, ο Νίκος Κουρκούλης, ο Γιώργος Τσαλίκης, ο Χρήστος Δάντης, o Γιώργος Σαμπάνης, ο Δήμος Αναστασιάδης, ο Μύρωνας Στρατής, ο Ησαΐας Ματιάμπα, η Σοφία Στρατή, το συγκρότημα De Niro, οι Μέλισσες, οι Stavento, οι Onirama, ο Γιάννης Σπανός και πολλούς άλλους Έλληνες, αλλά και ξένους καλλιτέχνες.

Ακολούθησαν οι επιτυχίες των τραγουδιών: «Προτεραιότητα», το «Κάτσε Καλά», οι «Αντιθέσεις», «Ταξίδι στο άγνωστο», «Στην καρδιά μου μόνο θλίψη», οι «Αναπάντητες κλήσεις», «Τρελή καρδιά» και το «Έχεις καιρό να μου φέρεις λουλούδια».

Η επιτυχίες της δεν στάθηκαν εκεί, ακολούθησε το 2005 η εκπροσώπησή της στον Ελληνικό Μουσικό Διαγωνισμό της Eurovision, καταφέρνοντας μάλιστα να κατακτήσει την 1η θέση, με το εκπληκτικό πασίγνωστο τραγούδι My Number One”. Με την κυκλοφορία του σε ολόκληρη την Ευρώπη, έγινε πλατινένιο σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και χρυσό στην Σουηδία. Τότε η νίκη του «My Number One», αποτέλεσε την μοναδική νίκη της χώρας μας, που διήρκησε μέχρι και σήμερα.

Σημειώνονται περιοδείες της Έλενας σε Αυστραλία και Βόρεια Αμερική, μαζί με τον Νίκο Κουρκούλη. Κυκλοφορεί εν συνεχεία, το νέο της single με τίτλο «Mambo», όπου περιέχει τα εξής υπέροχα τραγούδια: «Πάντα Σε Περίμενα», «Αστέρια» και η «Η Αγάπη Σου Δε Μένει Πια Εδώ». Το single είχε μεγάλη αποδοχή και έγινε πλατινένιο στην χώρα μας. Στην Σουηδία έγινε χρυσό, πουλώντας μάλιστα πάνω από 25.000 αντίτυπα.

Το 2006 κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός δίσκος της Έλενας με τίτλο «Υπάρχει Λόγος». Τα τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ ήταν: «Gigolo», «Mambo», «Παραδείγματος Χάρη», «Υπάρχει Λόγος», «You set my heart on fire», «Που πήγε τόση αγάπη» και το «Αν είχες έρθει πιο νωρίς». Ο δίσκος έγινε πλατινένιος σε Ελλάδα και Κύπρο. Βεβαίως υπήρξε στο άλμπουμ της και το κλασικό τραγούδι του Μάνου Χατζηδάκη με τίτλο, «Ότι αξίζει είναι στιγμές (Le Bonheur». Ακολούθησαν πολλές απονομές βραβείων. Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί, ο δεύτερος αγγλόφωνος δίσκος της Έλενας Παπαρίζου, με τίτλο: «The Game of Love». Μέσα σε αυτό ξεχώρισαν τα τραγούδια: «Τhe game of Love», «Heroes», «Carpe Diem (Seize the day)», «Mambo», «Gigolo», αλλά και οι δυναμικές μπαλάντες «Teardrops» και «Seven days». Ακολουθεί η βράβευση της Έλενας στις Κάννες, με το βραβείο των European Border Breakers, από τον Κ.Τζαν Μιγκέλ, τον Επίτροπο Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την επιτυχία του άλμπουμ της “My Number One”.

Αρχές του 2007, κυκλοφορεί το τραγούδι “Μαζί Σου”, το οποίο αποτέλεσε το soundtrack της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς του Mega. Το Μάιο κυκλοφορεί το σίντι σινγκλ «Φως» το οποίο περιλάμβανε πέντε νέα τραγούδια, το ομώνυμο «Φως (Shine)» που αποτέλεσε το soundtrack της παιδικής ταινίας «Η Barbie στις 12 βασιλοπούλες», το «Μαζί σου» , μια επανεκτέλεση του «Le Temps de Fleurs», αλλά και τις διασκευές «Μη Φεύγεις», «Αν Εσύ Μ ‘Αγαπάς (Pour Que Tu M’aimes Encore)». Το cd single συμπεριλαμβανόταν επίσης στην επανακυκλοφορία του πλατινένιου της άλμπουμ «Υπάρχει λόγος» μαζί με τα τραγούδια «Που Πήγε Τόση Αγάπη» & «Η Αγάπη Σου Δε Μένει Πια Εδώ».

Μετά από ένα μικρό διάστημα διαλείμματος, επέστρεψε στη δισκογραφία με ένα νέο άλμπουμ με τίτλο “Βρίσκω το λόγο να ζω”, στο οποίο κάνει μια αλλαγή στο ύφος της και στο οποίο αρχίζει να τραγουδά διαφορετικά είδη όπως το rock και το pop. Τα τραγούδια που ξεχώρισαν είναι τα: «Πόρτα για τον ουρανό», «Αγάπη σαν ληστεία», «Πυροτεχνήματα», «Το φιλί της ζωής», «Η καρδιά σου πέτρα», «Είσαι η φωνή».

Το 2010, επιστρέφει ξανά στη δισκογραφία με το άλμπουμ «Γύρω από τ’ όνειρο». Συνεχίζει να κινείται σε pop-rock ρυθμούς. Από το άλμπουμ ξεχωρίζουν τα τραγούδια: «Αν ήσουν αγάπη», «Ψάχνω την αλήθεια», «Θα ‘μαι αλλιώς», «Το Θάλασσα», «Φιλαράκια» και η μπαλάντα «Γύρνα με στο χθες».

Το Φεβρουάριο 2011, ερμήνευσε τα κομμάτια «Free Your Mind» και το ολοκαίνουργιο δικό της κομμάτι «Baby it’s over». Το κομμάτι ξεχώρισε από τη πρώτη στιγμή στην Ελλάδα και αμέσως μετά σε όλη την Ευρώπη, αλλά και την Αμερική. Μαϊος του 2011 και ο πρώτος της συλλεκτικός δίσκος με τίτλο Greatest Hits & More είναι πλέον γεγονός. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, η Έλενα Παπαρίζου επιστρέφει στην Ελλάδα, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στην κριτική επιτροπή του show Dancing On Ice του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Το 2012 αρχίζει να ηχογραφεί το νέο της άλμπουμ, με το τραγούδι: «Πόσο μ’ αρέσει», σε μουσική και στίχους των  Stavento, αυτή την φορά όμως από την Minos EMΙ – Universal. Αρχές Ιουνίου και κυκλοφορεί το επόμενό της άλμπουμ με τίτλο: «Τι ώρα θα βγούμε;». Από το άλμπουμ ξεχώρισαν τα εξής κομμάτια: «Δε θέλω άλλον ήρωα», «Τι ώρα θα βγούμε», «Ένα λεπτό», «Πόσο μ’ αρέσει», «Βρέχει φιλιά», «Μη μου εξηγείς», «Σου στέλνω SOS / Save me (this is an SOS)».

Από τον Οκτώβριο 2015 μέχρι τον Ιανουάριο 2016 πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ «Nine» στο Pantheon Theater σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, έχοντας μάλιστα τον ρόλο της Σαραγκίνα, κάνοντας το θεατρικό της ντεμπούτο. Το Νοέμβριο του 2015 ηχογράφησε το νέο της τραγούδι με τίτλο «Μισή Καρδιά» Στις 25 Μαρτίου του 2016, ανακοινώθηκε επίσημα ότι το τραγούδι «Πού πήγε τόση αγάπη», θα συμπεριληφθεί στο soundtrack της Αμερικάνικης ταινίας «My Big Fat Greek Wedding 2».

Στις 17 Μαΐου συνεργάστηκε με την «Athens Big Band» στο θέατρο Παλλάς, όπου πραγματοποίησαν την συναυλία «The Hits Parade», μαζί με τον Ησαΐα Ματιάμπα και τη Σοφία Στρατή.

Από το 2016 έως και σήμερα βρίσκεται στην κριτική επιτροπή της τηλεοπτικής εκπομπής The Voice of Greece, που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Το καλοκαίρι του 2017 κυκλοφόρησε ενα EP με τίτλο «Summer Extended» το οποίο περιείχε 6 κομμάτια. Μαζί φυσικά είχε και την μεγάλη επιτυχία της, «Αν Με Δεις Να Κλαίω», που κυκλοφόρησε επίσημα σαν single τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. Στις 15 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς, κυκλοφόρησε ο 9ος προσωπικός της δίσκος με τίτλο «Ουράνιο Τόξο», ο οποίος μέχρι και σήμερα βρίσκεται στα 20 καλύτερα album με τις υψηλότερες πωλήσεις.

Αρχές του 2018, κυκλοφορεί το νέο single απο τον δίσκο με τίτλο «Έτσι Κι Έτσι». Ενώ την ίδια χρονιά, λίγο αργότερα κυκλοφόρησε στα ραδιόφωνα το νέο της τραγούδι με τίτλο «Κάτι Σκοτεινό».

Από τις αρχές Μαρτίου του 2019, κυκλοφορεί το video clip του τραγουδιού “Άσκοπα Ξενύχτια”.

Από το 2015 μέχρι και σήμερα, βρίσκουμε την Έλενα παντρεμένη με τον γνωστό επιχειρηματία Ανδρέα Καψάλη.

Η Έλενα Παπαρίζου είναι η καλλιτέχνιδα που κατάφερε να κερδίσει 3 Μουσικά Βραβεία Αρίων, 1 European Border Breakers Awards, 28 MAD Video Music Awards.

Το 2010 μάλιστα, ο γνωστός τηλεοπτικός σταθμός Alpha TV, ανακήρυξε την τραγουδίστρια, ως την 14η πιο πολυβραβευμένη εγχώρια καλλιτέχνη, από το 1960 μέχρι και σήμερα, με συνολικά 7 πλατινιένιους και 4ης χρυσούς δίσκους. Μάλιστα η ίδια χρονιά, αποτέλεσε κομβικό σημείο αναφοράς, κατά την διάρκεια της σόλο μουσικής της καριέρας, καθώς κατάφερε να πουλήσει 167.000 δίσκους της σε Ελληνικό έδαφος, 24.000 δίσκους σε Κυπριακό και 20.000 δίσκους στην Σουηδία, την χώρα που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Η Έλενα Παπαρίζου, είναι αδιαμφησβήτητα μια εξαιρετική τραγουδίστρια που απασχόλησε και θα απασχολεί τα ΜΜΕ, όχι μόνο για το μεγάλο της ταλέντο στο τραγούδι και τις φωνητικές της φυσικά ικανότητες, αλλά κυρίως για την ποιότητα ανθρώπου που «κουβαλάει» μέσα της, καθώς και την ψυχική δύναμη που βγάζει σαν γυναίκα.

Πηγή Πληροφοριών: Wikipedia.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο