ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Τρία ανήλικα παιδιά κινδύνεψαν να καούν ζωντανά, ύστερα από -αγνώστου αιτίας- φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα του 5ου ορόφου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μέσα στο διαμέρισμα διέμεναν τρία μικρά κοριτσάκια ηλικίας δύο, τεσσάρων και έξι ετών. Στο σημείο -την ώρα της πυρκαγιάς-έφτασαν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής, με 15 Πυροσβέστες.

Τα παιδιά ωστόσο σώθηκαν, χάρη στην πρωτοβουλία του μεγαλύτερου κοριτσιού να πάρει και τα υπόλοιπα αδέρφια, βγαίνοντας στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και καλώντας απεγνωσμένα βοήθεια. Οι ένοικοι που τα αντιλήφθηκαν, αμέσως έσπευσαν στο σημείο, σπάζοντας την πόρτα του διαμερίσματος και καταφέρνοντας έτσι να τα απεγκλωβίσουν.

Σε κατάσταση σοκ βρέθηκαν οι γονείς, όταν επιστρέφοντας από την έξοδό τους, αντίκρυσαν το σπίτι τους στις φλόγες. Οι γονείς σαστισμένοι, αμέσως αναζήτησαν τα παιδιά τους, ενώ εκείνα είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. «Πήγαμε στην παραλία στην Πλατεία Αριστοτέλους για να περπατήσουμε για λίγα λεπτά. Δεν ξέρουμε πως  ξεκίνησε η φωτιά», τόνισαν χαρακτηριστικά οι γονείς στις αρχές.

Ένας ένοικος μάλιστα -λόγω των έντονων καπνών που εκδηλώθηκαν- ανέβηκε στην ταράτσα, όπου λίγο αργότερα οι Πυροσβέστες τον απεγκλώβισαν. Για προληπτικούς κυρίως λόγους, οι αρμόδιες αρχές προέβησαν και στην εκκένωση των διπλανών διαμερισμάτων.

Σύμφωνα εκτιμήσεις των Αρχών, η φωτιά εκτιμάται ότι ξέσπασε στον χώρο του σαλονιού και εκδηλώθηκε πιθανότατα από βραχυκύκλωμα.

Τα μικρά αγγελούδια, ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους.

Η πυροσβεστική, ερευνά τους λόγους της πυρκαγιάς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο