ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΡΕΪΡΑ: « Η SEXY ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ».

ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΑΡΘΡΟ ΓΝΩΜΗΣ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Μια από τις πιο sexy νέες τραγουδίστριες στο χώρο της μουσικής σκηνής,  που κέρδισε αμέσως το κοινό της, τόσο για τις φωνητικές της ικανότητες, όσο και για την εκπληκτική της σκηνική παρουσία, σε Ελλάδα και Εξωτερικό, είναι γνωστή τραγουδίστρια Ελένη Φουρέιρα.

Όλες οι photo προέρχονται από την προσωπική σελίδα της τραγουδίστριας στο facebook.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΗΣ

Γεννημένη  στο Φιέρ της Αλβανίας, σε ηλικία μόλις  5 ετών, εγκαταστάθηκε οικογενειακός στον Αυλώνα και αμέσως έπειτα από τα 7της χρόνια μεταναστεύει στην Ελλάδα, αποφεύγοντας έτσι τις άγριες καταστάσεις της αλβανικής πολεμικής σύρραξης, που επικρατούσαν εκείνη την περίοδο. Καταγόταν από μια φτωχική σχετικά οικογένεια, αφού πατέρας της ήταν οικοδόμος και η μητέρα της ασχολούνταν με την μοδιστρική. Η Ελένη δεν ήταν μοναχοκόρη, αφού έχει άλλα τρία αδέρφια, μια εξαιρετικά όμως δεμένη οικογένεια και ιδιαίτερα αγαπημένη.

Παρ’ όλα αυτά όμως, -στα όχι και τόσο εύκολα παιδικά της χρόνια-, η Ελένη Φουρέιρα κατάφερε να ελιχθεί, ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες και ακολουθώντας πάντοτε το όνειρό της- με την πορεία των χρόνων και να αναδειχτεί σε μια από τις πολύ καλές νέες παρουσίες, στον χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής και όχι μόνο.

Η Ελένη μεγάλωσε στην Καλλιθέα της Αθήνας και σε πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το αγαπημένο της μουσικό όργανο, την κιθάρα. Μετά την αποφοίτησή της από το σχολείο, ασχολήθηκε για λίγο με τις σπουδές της στο σχέδιο μόδας, αλλά χωρίς να προλάβει να τις ολοκληρώσει, αφού παράλληλα εργαζόταν σε νυχτερινό κέντρο, εκπληρώνοντας το όνειρό της που ήταν φυσικά, η αγάπη της για το τραγούδι.

Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ.

Η πρώτη της μουσική επαφή, ήταν με το γυναικείο συγκρότημα mystique το 2007, κυκλοφορόντας μάλιστα ένα CD Single με τίτλο  «Σε άλλη Σελίδα», ενώ ένα χρόνο αργότερα κυκλοφορεί το «Μαζί», από την Universal Music Greece. Επιτυχία κατάφερε να γίνει το τραγούδι «(Μην κάνεις πως) Δε θυμάσαι», σε συνεργασία με τους ΝΕΒΜΑ. Το 2010 όμως -για άγνωστους λόγους-ήρθε η διάλυση του μουσικού συγκροτήματος.

Από εκεί και έπειτα, ξεκινά η solo Πορεία της καριέρας της. Το 2010, συμμετείχε για πρώτη φορά ως υποψήφια στον Ελληνικό Διαγωνισμό της Eurovision, με το τραγούδι «Πουλί της Ζωής», όπου και πείρε την δεύτερη θέση, αμέσως μετά το «Opa», τότε του Αλκαίου. Μάιος του ίδιου έτους και -σε εμφάνισή της στα Mad Video Music Awards-τραγουδά την Ελληνική έκδοση, της επιτυχίας του καλοκαιριού «Chica Bomb», σε συνεργασία με τον Νταν Μπαλάν. Τον Οκτώβριο του 2010, ξεκινά τις συνεργασίες της, με γνωστούς μουσικούς καλλιτέχνες της showbiz, Νατάσα Θεοδωρίδου, Κώστα Μαρτάκη και Ηλία Βρεττό. Συνέχισε με την συμμετοχή της, σε φιλανθρωπικό show του καναλιού MEGA, το γνωστό τότε «Just the two of us» και μαζί με τον ηθοποιό και τραγουδιστή Παναγιώτη Πετράκη, κέρδισαν την 1Η θέση.

Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΦΟΥΡΕΙΡΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΗΣ.

Δεκέμβριος του 2010, κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος της Ελένης, με τίτλο «Ελένη Φουρέιρα» από την Universal, κερδίζοντας μάλιστα από την αρχή το κοινό της, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα- περίπου ενός μηνός-, κατάφερε ο δίσκος της να γίνει πλατινιένιος.

Ένα χρόνο μετά, -σε επανεμφάνισή της στα μουσικά βραβεία Mad Video Music Awards-, ερμηνεύει την ελληνική έκδοση του «fun», το «Παίξε μαζί μου». Στο μουσικό διαγωνισμό, κατάφερε να κερδίσει 2 βραβεία, από τρεις μάλιστα κατηγορίες. Αυτά ήταν: «Καλύτερη Πρωτοεμφανιζόμενη» και «Sexy Video Clip της Χρονιάς».

Ακολούθησαν πολλές περιοδείες, αλλά και οι συνεργασίες της με γνωστούς καλλιτέχνες, της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Φεβρουάριος του 2012 και με την εμφάνισή της στα Mad, ερμηνεύει την γνωστή της επιτυχία «Get The Party Started» σε συνεργασία με τον Claydee, αλλά και τη δική της επιτυχία «All I Need». Τρεις μήνες αργότερα-πάλι στα ίδια βραβεία-, ερμηνεύει το τραγούδι «Φωτιά» μαζί με τους MEBMA. Εκεί κατέκτησε 2 βραβεία, τα «Καλύτερο Video Clip Pop» και «Sexy Video Clip της Χρονιάς».

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΤΗΣ ΔΙΣΚΟΣ

Ιούλιος του 2012 κυκλοφορεί τον δεύτερο προσωπικό της δίσκο, με τίτλο «Τι Πονηρό μου Ζητάς», από την Minos EMI. Το 2013, κυκλοφορεί το video clip του πασίγνωστου τραγουδιού με τίτλο «Πιο Έρωτας Πεθαίνεις». Ένας χρόνος αργότερα, εμφανίζεται στον Ελληνικό Τελικό της Eurovision, στο «Eurosong 2013 – a MAD show», ερμηνεύοντας το νικητήριο κομμάτι του 2004 «Wild Dances» μαζί με την Ρουσλάνα. Στην συνέχεια ερμηνεύει τις γνωστές επιτυχίες Toxic» μαζί με το κομμάτι «To Deserve You», στα γνωστά και πάλι μουσικά βραβεία Mad. Ακολούθησε η ερμηνεία του καινούργιου τότε μουσικού κομματιού «Ραντεβού στην παραλία» μαζί με το «Conga» της Γκλόρια Έστεφαν, αλλά και μαζί με τον Παντελή Παντελίδη και τον Stan το πασίγνωστο, «Δεν ταιριάζετε σου λέω».

Δεκέμβριος του 2013 και ερμηνεύει το τραγούδι «Πες το καθαρά», ένα ντουέτο μαζί με τον Κορυφαίο τραγουδιστή Βασίλη Καρρά. Τον Φεβρουάριο του 2014 κυκλοφορεί το νέο της video clip και το τραγούδι «Άνεμος Αγάπης». Δυο μήνες αργότερα κυκλοφορεί το «Βάζω την Καρδιά», μία μάλιστα από τις μεγαλύτερες ραδιοφωνικές επιτυχίες της χρονιάς. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους κυκλοφορεί το νέο επίσης video clip με τίτλο «Party Sleep Repeat». Στα βραβεία Mad, ερμήνευσε μαζί με τον J Balvin το τραγούδι «Tranquila».

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΦΟΥΡΕΙΡΑ.

Στις 22 Δεκεμβρίου του 2014 κυκλοφορεί ο τρίτος κατά σειρά δίσκος της Ελένης με τίτλο «Άνεμος Αγάπης» και ένα χρόνο αργότερα το video clip του «Μου’ παν η αγάπη».

2015 και ακολουθεί η ερμηνεία της στην νέα της επιτυχία «Ladies». Στις 16 Μαΐου, η Ελένη Φουρέιρα ανήκει πλέον στην νέα της δισκογραφική εταιρεία, την Panik Records. Μετά από ένα μήνα, κυκλοφορεί η ελληνική έκδοση του τραγουδιού «Ladies», με τίτλο πλέον «Πιο Δυνατά». Τέλος Ιουνίου και με την συμμετοχή της στα Mad, διασκευάζει στα Ελληνικά, την συμμετοχή του Ισραήλ στην Eurovision «Golden Boy», με τίτλο πλέον «Στο θεό Με Πάει». Το συγκεκριμένο τραγούδι, είχε ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό και έγινε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς. Ακολούθησαν οι ερμηνείες της -μαζί με τους Claydee, Faydee και BO– στο τραγούδι «Why / Habibi».

Συνεχίζει με τις περιοδείες της, στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και οι συμμετοχές της, σε πολλά μουσικά φεστιβάλ.

Η Ελένη Φουρέιρα δεν είναι μόνο γνωστή για την τραγουδιστική της δραστηριότητα, αλλά και για την συμμετοχή της στο μιούζικαλ με τίτλο «Barbarella: The 80’s Musical».

Φεβρουάριος του 2016 βγαίνει το video clip του τραγουδιού της με τίτλο «Δε σου Χρωστάω Αγάπη», ενώ το καλοκαίρι του ίδιου έτους, κυκλοφορεί το «Delicious» σε συνεργασία με τον Αλβανό τραγουδιστή Μπουτρίντ Ιμέρι. Τον Ιούλιο παρουσιάζει στα Mad, το νέο της τραγούδι με τίτλο «Τι Κοιτάς»; σε συνεργασία με τον γνωστό ράπερ Mike.

Το καλοκαίρι του 2017, ακολουθεί η διασκευή του γνωστού τραγουδιού της Καίτης Γαρμπή το «Κάτι», ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί το νέο κομμάτι του Βρετανού ράπερ A.M. SNiPER, με τίτλο «Send For Me» σε συνεργασία με την Ελένη Φουρέιρα και τον ράπερ Afro B.

Νοέμβριος του 2017 και η «Βασίλισσα», είναι πλέον γεγονός.

Γενάρης του 2018 και η Ελένη Φορέιρα, εκπροσωπεί τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision της Κύπρου στην Πορτογαλία, με το πασίγνωστο τραγούδι «Fuego», σε στίχους του Άλεξ Παπακωνσταντίνου, κατακτώντας μάλιστα την 2η θέση.

Λίγο μετά, υπογράφει δισκογραφικό συμβόλαιο, με την Αμερικανική Εταιρεία Sony Music, ενώ συνεχίζει τις μουσικές της περιοδείες, σε πολλές χώρες του εξωτερικού, Μαδρίτη, Λονδίνο, Βαρκελώνει, Μάλτα, Τίρανα, Ίμπιζα, Στοκχόλμη, Ρουμανία και Άμστερνταμ.

Ιούνιος του 2018 και ερμηνεύει στα Μουσικά Βραβεία Mad, το πασίγνωστο «Caramela», αλλά και το ήδη γνωστό «Fuego», όπου λίγο αργότερα, ανακοινώνεται, πως ο δίσκος της γίνεται πλέον χρυσός και στην Ισπανία. Λαμβάνει παράλληλα και το βραβείο της «Καλύτερης Pop Γυναίκας Καλλιτέχνης της Χρονιάς».

Σεπτέμβριος της ίδιας χρονιάς και βρίσκει την Φουρέιρα να πρωταγωνιστεί ως guest κριτής στο Ρουμάνικο «Golden Stag Festival». Παράλληλα με την ίδια δραστηριότητα του guest κριτή, συμμετείχε και στο Ισπανικό Show μεταμφιέσεων «Tu Cara Me Suena». Τον Οκτώβριο, ανακοινώνεται πως το «Fuego» γίνεται πλέον χρυσό, σε Νορβηγία και Σουηδία.

Την πρωτοχρονιά του 2019 εμφανίστηκε στο ισπανικό show «New Year’s Eve Gala» που προβλήθηκε από το κανάλι RTVE. Στις 21 Φεβρουαρίου κυκλοφόρησε το νέο της κομμάτι «Triumph» μαζί με βίντεο-κλιπ.

Στις 5 Απριλίου 2019, κυκλοφόρησε τη διεθνή συνεργασία της με τους Snoop Dogg και Kaan. Επίσης, εμφανίστηκε στον τελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2019 στο Τελ Αβίβ, όπου τραγούδησε για το switch song, κάνοντας συνεργασία με την Βέρκα Σέρντιουτσκα.

Στα μέσα Μαϊου κυκλοφόρησε μέσω Spotify το πρώτο της διεθνές mini album «Gypsy Woman», το οποίο περιλαμβάνει πέντε ξενόγλωσσα τραγούδια: Το ομώνυμο «Gypsy Woman (La-Da-Dee)», το «El Ritmo Psicodelico», το «Call Ya», το «Barcelona» και το «Maria».

Καλοκαίρι του 2019 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Loquita» σε συνεργασία με τον Claydee και στις αρχές Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε το τραγούδι «Άλλο Level» με τον Lil Barty.

Τέλος την σεζόν 2019-2020, την βρίσκουμε στην κριτική επιτροπή του ελληνικού μουσικού σόου «The Final Four» του ΑΝΤ1.

Η Ελένη Φουρέιρα είναι ένα πρόσωπο που -σε όλη την διάρκεια της μουσικής της καριέρας- δεν δίστασε να συνεργαστεί με επίσης αξιόλογα πρόσωπα της ελληνικής μουσικής σκηνής, καθιερώνοντάς την ακόμη πιο σημαντική. Μερικοί από αυτούς ήταν οι: ο κορυφαίος Βασίλης Καρράς, ο Κώστας Μαρτάκης, ο Πάνος Κιάμος, ο αγαπημένος Σάκης Ρουβάς, η Τάμτα, ο αξιόλογος Γιώργος Μαζωνάκης, η πασίγνωστη Καίτη Γαρμπή, ο αγαπητός Νίκος Βέρτης, ο φανταστικός Στέλιος Ρόκκος, ο εκπληκτικός Αντώνης Ρέμος, ο Νίκος Οικονομόπουλος, η αγαπημένη Νατάσα Θεοδωρίδου, η Φανή Δρακοπούλου, ο αξέχαστος Παντελής Παντελίδης, η Πάολα, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, η Ήβη Αδάμου, το γνωστό μουσικό συγκρότημα «Onirama», οι Boys and Noise και Xenia Ghali.

Η Ελένη Φουρέιρα, είναι ένα πρόσωπο που απασχολεί και θα απασχολεί τα Μέσα για πολλά χρόνια ακόμη, όχι μόνο γιατί κάθε τραγούδι της γίνεται αμέσως επιτυχία και για το sexy παρουσιαστικό της, αλλά κυρίως για το μεγαλείο της ψυχής της που βγάζει προς τα έξω και μας συνεπαίρνει κάθε φορά ευχάριστα.

Πηγή Πληροφοριών: Wikipedia

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο