ΖΗΤΗΜΑ ΩΡΩΝ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ “ΗΦΑΙΣΤΙΩΝ”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ξεκινά από αύριο το νέο κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία «Ηφαιστίων», που θα χτυπήσει και την Βόρεια Ελλάδα, αλλά και θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε στεριά και σε θάλασσα.

photo:dokari.gr

Πιο συγκεκριμένα, ισχυρός βοριάς αναμένεται την Κυριακή στα πελάγη τοπικά, φτάνοντας μέχρι και τα 9 μποφόρ, ισχύοντας μάλιστα και το απαγορευτικό. Θα έχουμε κάθετη πτώση της θερμοκρασίας από Βορρά προς Νότο, που θα φέρει ένα γρήγορο πέρασμα από χιονοπτώσεις στην Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα δε, σε πόλεις όπως, την Φλώρινα, τα Γρεβενά, την Κοζάνη, από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Όσο πέφτει η θερμοκρασία, τα χιόνια θα κατεβαίνουν όλο και πιο Νότια, κυρίως προς Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο, σε περιοχές δηλαδή που είχαν ήδη πληγεί, από την προηγούμενη κακοκαιρία.

photo:kosmolarissa.gr

ΚΡΙΣΙΜΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, από το Βράδυ της Κυριακής, προς την Δευτέρα, αλλά και ανήμερα τα Φώτα.

Πυκνές ωστόσο χιονοπτώσεις, θα σημειωθούν σε Νομούς όπως της Φθιώτιδας, της Φωκίδας, της Βοιωτίας, αλλά και της Αττικής.

Στα Πελάγη και ιδιαίτερα στο Αιγαίο, θα φτάσουμε τοπικά μέχρι και 10 αλλά και 11 μποφόρ, με τις ριπές των ανέμων να φτάνουν τους 12 βαθμούς.

photo:pronews.gr

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΥΕΛΛΑΣ, ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ!

Πυκνές χιονοπτώσεις θα έχουμε, σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, αλλά και σε πεδινές περιοχές σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, Θράκη και στα Βόρεια Ανατολικά. Την Τρίτη θα συνεχιστεί η κακοκαιρία, για ακόμη λίγες ώρες.

photο:irafina.gr

Στην Αττική προβλέπονται χιονοπτώσεις από το βράδυ της Κυριακής, κυρίως  στην Πάρνηθα που θα κατεβαίνει και στα ημιορεινά, αλλά και λίγο πιο χαμηλά, κυρίως τις νυχτερινές ώρες προς την Δευτέρα.

photo:star.gr

Περιοχές που πληγώθηκαν όπως τα Βίλια, θα δουν και πάλι χιονοπτώσεις.

Την Τρίτη, οι χιονοπτώσεις επιμένουν σε, Ανατολική Μακεδονία, αλλά και Θράκη, Αττική, Εύβοια και ορεινά Κρήτης.

ΠΑΓΕΤΟΣ ΩΣΤΟΣΟ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ, με ρεκόρ θερμοκρασίας τους -10 βαθμούς τοπικά, από νωρίς το πρωί, αλλά και την Τρίτη.

photo:ANT1news.gr

Μέσα στην Τρίτη, τα φαινόμενα εξασθενούν και γίνονται ακόμη πιο ήπια από Τετάρτη.

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ, ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ:

  • Οι οδηγοί να είναι καλά οργανωμένοι, με γεμάτα τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους, από πριν.
  • Όχι άσκοπες μετακινήσεις(αν δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη).
  • Αν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος στην μετακίνηση κάποιων, θα πρέπει οι οδηγοί είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, αλλά και να γνωρίζουν την χρήση Αυτών.
  • Η ΛΕΑ( Λωρίδα, Έκτακτης Ανάγκης )των Εθνικών Οδών, να χρησιμοποιείται μόνο από τα οχήματα έκτακτης ανάγκης και να είναι ανοιχτή, προκειμένου να μπορούν τα αποχιονιστικά μηχανήματα να κάνουν σωστά την δουλειά τους.
  • Οι οδηγοί να είναι ενημερωμένοι, για την κατάσταση του οδικού δικτύου, αλλά και τον καιρό που επικρατεί κατά τον προορισμό τους
  • Να ακολουθούνε όλοι, πιστά τις υποδείξεις των Αρχών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο