ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ, ΜΕ 176 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

photo:iefimerida.gr

Αεροσκάφος των Ουκρανικών αερογραμμών με προορισμό το Κίεβο, συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης, χωρίς να προλάβει να εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Το νέο αεροσκάφος μόλις 3,5 ετών, μ’ ένα έμπειρο πλήρωμα και με χιλιάδες πτήσεις στο ενεργητικό του, φτάνοντας μάλιστα τα 7900 πόδια, άρχισε να «καταγράφει» την πτωτική του πορεία. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, το Boeing 737 800 συντρίβεται στο έδαφος, προκαλώντας ένα τεράστιο «κύμα» έκρηξης. Φλεγόμενα συντρίμμια σε μια ευρεία έκταση, επιτείνουν το μυστήριο για τα αίτια της πτώσης. Παντού διασκορπισμένα πτώματα.

photo:protothema.gr

Η απογείωση του καθυστέρησε 1 ώρα, εξαιτίας της πυραυλικής επίθεσης που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Έτσι το αεροσκάφος συνετρίβη, περίπου 2 ώρες μετά την επίθεση των φρουρών της επανάστασης, εναντίων των Αμερικανικών βάσεων.

Σύμφωνα με την Ιρανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, το αεροσκάφος δεν πρόλαβε να εκπέμψει σήμα κινδύνου, πριν την συντριβή του.

Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν τα μαύρα κουτιά, που ίσως κρύβουν το μυστικό της συντριβής του.

photo:alphafreepress.gr

Οι Ουκρανική πρεσβεία, απέσυρε την αρχική της αναφορά για πρόβλημα στον κινητήρα του αεροσκάφους. Η Ιρανική Κυβέρνηση απ’ την άλλη, αρνείται να παραδώσει τα μαύρα κουτιά, δημιουργώντας έτσι χιλιάδες αναπάντητα ερωτήματα.

Από τους 176 επιβαίνοντες, οι 82 ήταν Ιρανοί, οι 63 Καναδοί, 11 Ουκρανοί, 10 Σουηδοί και οι υπόλοιποι Αφγανοί, Γερμανοί και Βρετανοί.

Την βαθιά οδύνη του για την συντριβή του νέου αεροσκάφους, εκφράζει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο