ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ «ΗΦΑΙΣΤΙΩΝΑ»!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Αμέτρητες καταστροφές προκάλεσε ο Ηφαιστίωνας σε ολόκληρη την χώρα. Φουρτουνιασμένες θάλασσες στην στεριά, διαβρωμένοι ασφαλτόδρομοι, αποκαθυζήσεις, θυελλώδεις άνεμοι, ανυπολόγιστες καταστροφές  σπιτιών, παγετός, ταλαιπωρημένοι κάτοικοι χωρίς ρεύμα και νερό, είναι μόνο μερικά από τα καταστροφικά  αποτελέσματα του φαινομένου «Ηφαιστίωνα», που έπληξε τον Ελλαδικό χώρο.

Στην Αργολίδα ο παγετός εξαφάνισε ολόκληρες καλλιέργειες , ενώ στις Κυκλάδες και στην Κρήτη οι θυελλώδεις άνεμοι έβγαλαν την θάλασσα στην στεριά.

Στο νησί των ανέμων την Μύκονο, οι θυελλώδεις άνεμοι φουρτούνιασαν την θάλασσα και την έβγαλαν στην στεριά. Η άσφαλτος διαβρώθηκε, ο παραλιακός δρόμος εξαφανίστηκε κάτω από λάσπες, πέτρες, φύκια. Πλάκες στα σοκάκια ξηλώθηκαν, ζημιές και στο παλιό λιμάνι, αποκαθυζήσεις που καθιστούν επικίνδυνη την κίνηση πεζών και οχημάτων.

photo:maleviziotis.gr
photo:Grtimes.gr

Μετρούν πληγές από το χαμηλό βαρομετρικό Ηφαιστίων και τα Χανιά. Τεράστια κύματα, κατάπιαν το παραλιακό μέτωπο στο ενετικό λιμάνι. Στέγες κατέρρευσαν σε καταστήματα, τραπέζια και καρέκλες παρασύρθηκαν και αναποδογύρισαν φερτά υλικά καλύπτοντας τα πάντα. Διάβρωσε την ακτή η θάλασσα και στην περιοχή Κουμ Καπί των Χανίων. Κινδύνεψαν να ισοπεδωθούν επιχειρήσεις από τους δυνατούς ανέμους. Η άσφαλτος υποχώρησε επικίνδυνα.

XANIA-ENETIKO ΛΙΜΑΝΙ.photo:enikos.gr
ΚΟΥΜ ΚΑΛΙ ΧΑΝΙΩΝ – photo:cretedoc.gr

Η βαρυχειμωνιά των τελευταίων ημερών κρυστάλλωσε τα θερμόμετρα στην Αργολίδα και πάγωσε τα εσπεριδοειδή. Αγροτικές εκτάσεις καλύφθηκαν από πάχνη, φρούτα μπήκαν στην κατάψυξη και δημιουργήθηκαν σταλαχτίτες σε αυτά. Για ολική καταστροφή κάνουν λόγο οι παραγωγοί στην Πληγέτα του Άργους.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ – photo:argolikesidhseis.gr

Στην Σέττα Ευβοίας,το χιόνι που σκέπασε τα πάντα παραμένει. Κάτοικοι προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από τα σπίτια τους, εκχιονιστικά μηχανήματα περνούν και καθαρίζουν τα στενά, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία.

photo: ANT1news.gr

Μάχη με τον χρόνο εξακολουθούν να δίνουν αρχές και πολίτες στα Βίλια, που δοκιμάστηκαν δίχως προηγούμενο από τις έντονες χιονοπτώσεις και παρέμεναν χωρίς ρεύμα επί τρία 24ωρα.

ΒΙΛΙΑ – photo:daypress.gr

Θυελλώδεις άνεμοι έπνεαν στο Αιγαίο. Στο Κάβο Ντόρο ένα τάνκερ, όπως απαθανατίστηκε από τον φάρο της Φάσας στην Άνδρο, σχεδόν εξαφανίζεται από τα κύματα.

ΚΑΒΟ ΝΤΟΡΟ – photo:newsit.gr

Στην Εύβοια καταστράφηκε ολοσχερώς ένα αιολικό πάρκο, ανεμογεννήτριες παραδόθηκαν στην μανία των ανέμων που ξεπερνούσαν τα 140 χιλιόμετρα την ώρα, δεν άντεξαν, λύγισαν και κάποιες έσπασαν.

EYBOIA – photo:protothema.gr

Στον πάγο όμως μπήκαν και τα Ζαγοροχώρια. Ο παγετός κοκάλωσε το ποτάμι στο Ζαγόρι, δημιουργώντας εκπληκτικές εικόνες στο «Γεφύρι του Κοκόρι».

ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ – photo:protothema.gr

Για να αποφευχθεί η υπερχείλιση του φράγματος Αποσελέμη στην ανατολική Κρήτη, οι αρχές προχώρησαν σε ελεγχόμενη απελευθέρωση τόνων νερού, που συγκεντρώθηκαν από τις βροχές, που έφερε στην περιοχή ο Ηφαιστίωνας.

ΦΡΑΓΜΑ ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ – photo:palo.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο