ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

«Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, ακολούθησε διαφορετική πολιτική στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Στέλιος Πέτσας.

photo:in.gr
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΝΔ

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, η πολιτική του σχεδίου, όσο αναφορά το Μεταναστευτικό ζήτημα, βασίζεται σε τέσσερεις άξονες:

1ον Φύλαξη των Συνόρων

2ον Επιτάχυνση Διαδικασιών του Ασύλου

3ον Αυξημένες Επιστροφές

4ον Κλειστά Προαναχωρησιακά Κέντρα

Όλα αυτά, προωθούν την αποσυμφόρηση των νησιών, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, στην υποδοχή  προσφύγων και μεταναστών, αλλά και με την διεθνοποίηση του προβλήματος σε όλα τα διεθνή «φόρα», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος .

Σύμφωνα με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, δημιουργείται Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ορίζοντας Υπουργό τον μέχρι πρότινος Βουλευτή Χίου και πρώην Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιο σε θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Νότη Μηταράκη.

Ο Νότης Μηταράκης -σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα-ολοκλήρωσε τον κύκλο της προετοιμασίας του νέου ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού Νομοσχεδίου, που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες.

Τις αρμοδιότητες του αναλαμβάνει, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, τοποθετείτε ο Βουλευτής β1, Βόρειου τομέα των Αθηνών και μέχρι σήμερα αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Η ορκωμοσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, αλλά και του Αναπληρωτή Υπουργού, πραγματοποιείται σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο