ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣτΕ, ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
photo:trikalavoice.gr

«Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την άκρως τιμητική επιλογή να με προτείνει, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ως υποψήφια για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πιστεύω ότι με την πρόταση αυτή, τιμάται στο πρόσωπο μου η Δικαιοσύνη, όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα. Μέχρι αίσθημα ευθύνης, αποδέχομαι την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη και σε περίπτωση εκλογής μου, θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να υπηρετήσω το υψηλό καθήκον όπως ορίζεται από το σύνταγμα. Θεωρώ αυτονόητο και δηλώνω ό,τι, από την στιγμή αυτή, απέχω από την άσκηση των δικαστικών μου καθηκόντων» δήλωσε χαρακτηριστικά, η υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αλλά και όπως έγινε γνωστό, από τα περισσότερα τηλεοπτικά ΜΜΕ.

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΑ, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ(ΠΡΟΦΙΛ).

photo:ethnos.gr

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1956, γόνος δικαστικής οικογένειας, καθώς ο πατέρας της Νικόλαος Σακελλαρόπουλος, διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου. Αποφοίτησε από την νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1978 και το 1982 διορίστηκε εισηγητής στο ΣτΕ (Συμβούλιο Της Επικρατείας).

Το 2000 προήχθη στο βαθμό του Συμβούλου και το 2015 του Αντιπροέδρου του 3ου τμήματος του ΣΤΕ. Τοποθετήθηκε αμέσως ως αναπληρώτρια Πρόεδρος και στις 17 Οκτωβρίου του 2018, προήχθη στον βαθμό του Προέδρου του Δικαστηρίου, με εισήγηση της τότε κυβέρνησης.

Διετέλεσε ακόμη Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών, Γενική Γραμματέας και Αντιπρόεδρος. Μέλος της νομοπαρασκευτικής επιτροπής και δίδαξε «Δίκαιο Περιβάλλοντος» στην Εθνική Σχολή Δικαστών. Διετέλεσα Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, του Υπουργείου Εξωτερικών και είναι μάλιστα Πρόεδρος του Επιστημονικού Σωματείου, «Ελληνική Εταιρεία Δικαίου του  Περιβάλλοντος».

ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

OI ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΩΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ

Με ευαισθησία στα περιβαλλοντικά ζητήματα, αλλά και στην προάσπιση των Ατομικών Δικαιωμάτων, ως Σύμβουλος μάλιστα Της Επικρατείας, ήταν εισηγήτρια μεγάλων υποθέσεων όπως, η «Εκτροπή του Αχελλώου», η «Διάσωση των Προσφυγικών» στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αλλά και των «Μεταλλείων Χρυσού» στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.

Ως μέλος του Ειδικού Δικαστηρίου, δίκασε τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, αλλά και πολλές άλλες υποθέσεις.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΘΡΩΝ

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, έχει καταφέρει μέχρι τώρα να συγγράψει σημαντικά άρθρα. Αναφέρονται κυρίως σε θέματα Συνταγματικού Δικαίου, αλλά και Δικαίου του Περιβάλλοντος όπως, η «Διαχείριση των Υδατικών Πόρων», οι «Πολεοδομικές Αρμοδιότητες», η «Προστασία των Δασών» η «Αυθαίρετη Δόμηση», το «Σύνταγμα της Χώρας», το ζήτημα «Περιβάλλον και Ανάπτυξη», η «Δικαστική Δεοντολογία», η «Ενέργεια και οι Επενδύσεις».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο