ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ, ΣΕ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Τρεις μαθητές εξανάγκασαν συμμαθήτριά τους να γλείψει την τουαλέτα, σύμφωνα με το περιστατικό που καταγράφηκε από τον Διευθυντή Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου της Θεσσαλονίκης, την προηγούμενη εβδομάδα.

photo:alphafreepress.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες του Διευθυντή του σχολείου, στο διάλλειμα κάποιοι μαθητές έπαιζαν ένα παιχνίδι και προκειμένου να εφαρμοστούν οι κανόνες,(που οι ίδιοι έβαλαν), τα παιδιά πήγαν στις τουαλέτες, αφότου ζήτησαν άδεια, από τον εκπαιδευτικό του ολοήμερου σχολείου.

«Ένα παιχνίδι κατά την διάρκεια του διαλλείματος του ολοήμερου προγράμματος, μετατράπηκε τελικά σ’ ένα δραματικό περιστατικό», τόνισε σε δήλωσή του ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

«Την στιγμή που κάποιος όρος του παιχνιδιού που βάλαν τα παιδιά της Β’ Δημοτικού και ζήτησαν από τον εκπαιδευτικό του ολοήμερου να πάνε στις τουαλέτες…πήραν την άδεια και εκεί έγινε αυτό. Σε ένα χώρο που φυσικά είναι το σχολείο, όχι όμως απόλυτα ελεγχόμενο από τον δάσκαλο».

«Το σχολείο δεν είναι ένας χώρος συγκρούσεων, αλλά ένας χώρος συμφιλίωσης. Όταν οι δυνάμεις του σπιτιού και του σχολείου είναι ενωμένες, γίνονται θεαματικά πράγματα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής.
Οι γονείς ωστόσο του μικρού κοριτσιού, γνωστοποίησαν το περιστατικό στην Διεύθυνση του Σχολείου και “κρίθηκαν” όλοι οι εμπλεκόμενοι γονείς του σχολείου, παρουσία του διευθυντή. Μάλιστα το κλίμα ήταν τεταμένο και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας.

Εντωμεταξύ, η μαθήτρια έχει ήδη αλλάξει σχολείο.

photo:lawspot.gr

Η Περιφέρεια Εκπαίδευσης, ξεκίνησε τις διαδικασίες κρατικού ελέγχου.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή εκπαίδευσης, «εάν διαπιστωθούν ευθύνες, αυτές θα αποδοθούν»!

Την Δευτέρα, θα επισκεφτεί το σχολείο, αλλά και τους γονείς κλιμάκιο και ειδική σχολική επιτροπή, προκειμένου να συζητηθούν και να ενημερωθούν, για πως θα πρέπει να αντιμετωπίζονται τέτοια περιστατικά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο