ΣΕ ΕΞΑΡΣΗ Η ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Πενήντα άνθρωποι νόσησαν- από την αρχή του χειμώνα-από την εποχική γρίπη και βρέθηκαν στην εντατική, ανάμεσά τους 7 παιδιά, ενώ 13 είναι οι νεκροί και ανάμεσά τους ένα 4χρονο παιδί.

photo:pavlosmelas.gr

Από τα 13 θανατηφόρα κρούσματα, τα 12 ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου που θα έπρεπε ήδη να είχαν εμβολιαστεί. Από αυτούς μόνο τρία άτομα έκαναν εγκαίρως το εμβόλιο της γρίπης, ενώ οι υπόλοιποι δεν είχαν εμβολιαστεί καν.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συστήνει, σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο να σπεύσουν εγκαίρως, αλλά και σε όσους παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα, να αναζητήσουν γρήγορα αντιική αγωγή.

Σύμφωνα με την Υφυπουργό Παιδείας κα. Ζαχαράκη,

photo:e-evros.gr

«Θα φύγει αύριο η εγκύκλιος για σχολεία, στην οποία θα συμπεριληφθούν οι οδηγίες που σήμερα εστάλησαν το μεσημέρι από το Υπουργείο Υγείας, με πρακτικές οδηγίες στα παιδάκια σε κάθε σχολείο, για το τι θα πρέπει να κάνουν, γιατί έχουμε έξαρση εποχικής γρίπης».

«Συνάμα θα φύγει σύντομα και η επόμενη εγκύκλιος, για το θέμα των απουσιών, γιατί βλέπουμε από τον Ιανουάριο και μετά, πράγματι -τα παιδάκια ειδικά στο Δημοτικό- έχουμε κάποια έξαρση, στο κομμάτι της απουσίας τους, έχουμε εποχική γρίπη. Θα δοθούν πολύ σαφής εντολές και οδηγίες», συνέχισε χαρακτηριστικά η Υφυπουργός Παιδείας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο