ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΤΟΥ NBA, ΚΟΜΠΙ ΜΠΡΑΪΑΝΤ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Σκοτώθηκε ο 41χρονος θρύλος του ΝΒΑ Κόμπι Μράϊαντ, ύστερα από συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν, μαζί με την 13χρονη κόρη του Τζιάνα και με ακόμη 7 άτομα στην Καλιφόρνια.

photo:iefimerida.gr

Το ελικόπτερο τύπου Σικόρσκι 76-ένα από τα πιο ασφαλή πτητικά μέσα-, συνετρίβει σε ορεινή και δύσβατη περιοχή την Σάντα Μόνικα, ενώ επικρατούσε χαμηλή νέφωση και πυκνή ομίχλη, περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λος Άντζελες.

Πριν την συντριβή του ελικοπτέρου, υπήρξε ένας διάλογος μεταξύ του πύργου ελέγχου και του πιλότου, κάνοντας μάλιστα λόγω για την χαμηλή του πτήση.

Πατέρας τεσσάρων κοριτσιών, ο Κόμπι Μπράϊαντ συνόδευε την 13χρονή κόρη του, όπου μετέβαινε στην ακαδημία για να συμμετάσχει σε αγώνα μπάσκετ, ακολουθώντας η ίδια τα χνάρια του πατέρα της.

photo:cnn.gr

Μαζί της ήταν και η συναθλήτριά της, μαζί με τον προπονητή πατέρα της και την μητέρα της.

Η αιτία του δυστυχήματος διερευνάτε. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, μπορεί να πάρει και μήνες.

Εικάζεται πως οι καιρικές συνθήκες ήταν αυτές που συνέβαλαν στο θλιβερό δυστύχημα.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΗΚΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

Εκατομμύρια είναι τα μηνύματα συμπαράστασης -σε όλα τα ειδησεογραφικά sites -προς την οικογένειά του. Στο Twitter με αναρτήσεις τους, τον αποχαιρέτησαν Ντόναλντ Τράμπ και Μπαράκ Ομπάμα. Εκατοντάδες είναι ωστόσο και οι προσωπικότητες του αθλητισμού, αλλά και του θεάματος.

“ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΠΙ

photo:news247.gr

Η ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ, θα αποσύρει το νούμερο 24 που φορούσε.

Ακούγεται μάλιστα ότι και η ΠΑΕ Λάρισας στην Ελλάδα, θα πράξει το ίδιο, αποσύροντας την φανέλα 24.

Τα χρώματα πολλών κτιρίων-με την βοήθεια φωτισμού-, βάφτηκαν στα χρώματα των Λέϊκερς στις ΗΠΑ, ως ένδειξη πένθους.

Ο Κόμπι Μπράϊαντ, ήταν επίσης στην τάξη του 2020, για το Holl of Fame(Το Παγκόσμιο Μουσείο Ιστορίας Μπάσκετ, αλλά και πολλών αθλημάτων), όπου θα ενταχθεί κανονικά -σύμφωνα με απόφαση της επιτροπής-, για το μπάσκετ.

Κάποιοι μάλιστα μαζεύουν υπογραφές- συγκεντρώθηκαν 100χιλιάδες διαδικτυακά-για να αντικατασταθεί η φιγούρα στον λογότυπο του ΝΒΑ. Αυτή την στιγμή υπάρχει ο Τζέρι Γουέστ και η αντικατάσταση θα γίνει με την φιγούρα του Κόμπι Μπράϊαντ.

Στο πένθος μάλιστα, συμμετέχουν και πολλοί συνάδερφοί του. Ο Αντετοκούμπο απενεργοποίησε τους λογαριασμούς του στα social, ως ένδειξη πένθους. Επίσης την θλίψη του -μέσω αναρτήσεών του στα social-, εξέφρασε ο πασίγνωστος τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς, αλλά και πολλοί άλλοι, πολλών άλλων αθλημάτων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο