ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΚΟΡOΝΟΪΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Σε ετοιμότητα παραμένουν και οι Ελληνικές αρχές για τον Κορoναϊό, καθώς η εξάπλωσή του σε Ευρωπαϊκές χώρες, είναι θέμα χρόνου.

photo:thetoc.gr

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι δεν χρειάζεται πανικός, ενώ αναλυτικές οδηγίες για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος έχουν σταλεί σε νοσοκομεία, ιδιώτες γιατρούς κα σχολεία.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Παναγιώτη Γαργαλιάνο, το χαρακτηριστικό του ιού είναι η γρήγορη εξάπλωσή του και η χαμηλή θνητότητα, φτάνοντας μόλις το 2%.

«Είναι θέμα χρόνου. Όταν βλέπουμε ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες έχει πάει, βεβαίως η Ελλάδα δεν είναι κόμβος ταξιδιωτικός από την Κίνα και από την Ασία, παρόλα αυτά δεν υπάρχει περίπτωση κάποια στιγμή να μην έρθει και στην χώρα μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος.

Η Ελλάδα είναι πλήρως προετοιμασμένη σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Σε επιφυλακή ωστόσο βρίσκονται 13 νοσοκομεία αναφοράς, σε ολόκληρη τη χώρα, με θαλάμους αρνητικής πίεσης ή ειδικούς θαλάμους μόνωσης.

photo:thetoc.gr

Όλα τα νοσοκομεία αναφοράς, έχουν επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές.

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας, διενεργούνται καθημερινά ασκήσεις προσομοίωσης, για πιθανόν εισαγόμενο κρούσμα Κορoναϊού, στα νοσοκομεία αναφοράς.

Την τελευταία εβδομάδα φτάνουν καθημερινά -σε κέντρα αναφοράς αναπνευστικών ιών στην χώρα μας-, παραδείγματα ανθρώπων που νόσησαν με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού. Οι περισσότεροι είχαν ιστορικό ταξιδιού στην Κίνα ή επαφή με άλλα ύποπτα κρούσματα σε Τρίτες χώρες.

Όλα τα δείγματα ήταν-μέχρι στιγμής- αρνητικά, στον νέο Κορoναϊό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο