ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΘ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Αγρότες και κτηνοτρόφοι προέβησαν σε κινητοποιήσεις χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κλείνοντας την Εγνατία για μία ώρα, μπροστά από την πύλη εμπορίου της ΔΕΘ Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις εγκαταστάσεις της οποίας πραγματοποιείται η 28η Agrotika 2020.

photo:ert.gr

«Το 45 με 50% των αγροτών δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές και τώρα με την αύξηση που θα έρθει, με τον καινούργιο νόμο τον ασφαλιστικό, εννοείται ότι δεν θα μπορούμε να πληρώσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των Αγροτών.

Επισκεπτόμενη την Agrotika η Πρόεδρος του «Κινήματος Αλλαγής» Φώφη Γεννηματά, συνομίλησε με τους αγρότες και άκουσε τα προβλήματά τους.

«Μετά από 5 χαμένα χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ, βαδίζει ακριβώς στον ίδιο δρόμο. Υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, ο νόμος Κατρούγκαλου δεν καταργείται από την κυβέρνηση… υψηλό κόστος παραγωγής. Δεν βλέπουμε να προωθείται η κάρτα αγροτικού πετρελαίου», τόνισε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά.

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης, είναι η ανάταξη  του πρωτογενούς τομέα», διαμήνυσε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή, κατά την διάρκεια της επίσκεψή της στην Agrotika.

«Βρίσκεται στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και βεβαίως έχει τα ινία της χώρας μια κυβέρνηση και ένας Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει βάλει στην πρώτη γραμμή της προτεραιότητάς του, της κυβερνητικής, την ανάταξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας», συνέχισε χαρακτηριστικά η Υφυπουργός.

Η πορεία εντός του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, ολοκλήρωσαν  την κινητοποίησή τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο