ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΕΚΝΟΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ακατάσχετο και αφορολόγητο θα είναι το επίδομα γέννας ύψους 2.000χιλιάδων ευρώ, για τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2020 και θα χορηγείται δε δύο δόσεις.

photo:neaselida.gr

Αφορολόγητο θα είναι πλέον και το επίδομα τέκνου, σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Οι πρώτες ηλεκτρονικές αιτήσεις για το επίδομα γέννησης των 2.000ευρώ, θα υποβληθούν σε ειδική πλατφόρμα που σχεδιάζεται να ανοίξει τις προσεχείς ημέρες, στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ.

Η καταβολή της πρώτης δόσης θα είναι 1.000 ευρώ, για γεννήσεις από 01/01/2020 αναμένεται τέλος Μαρτίου, ενώ 6 μήνες μετά θα καταβληθεί η δεύτερη δόση.

Αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν και μέσω των Κέντρων Κοινότητας των Δήμων.

photo:protothema.gr

«Το επίδομα θα βοηθήσει τα παιδιά μας να στήσουν ή να μεγαλώσουν την δική τους οικογένεια», μας λένε οι μεγαλύτεροι. «Οποιαδήποτε παροχή δίνεται  στον λαό είναι προς όφελός μας γενικότερα», τόνισαν χαρακτηριστικά οι πολίτες.

Όπως ανέφερε η Υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μηχαήλίδου, «Περάσαμε το αφορολόγητο και στο επίδομα παιδιού. Το επίδομα παιδιού δεν είχε το χαρακτήρα του αφορολόγητου, είχε μόνο του ακατάσχετου».

Στόχος είναι σε λίγους μήνες η διαδικασία για την καταβολή του επιδόματος γέννησης, να ξεκινά με την δήλωση του νεογέννητου στο μαιευτήριο, μέσω του πληροφοριακού συστήματος των μητρώου πολιτών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο