ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σε χειμωνιάτικο-ύστερα από την ευχάριστη ανάπαυλα των υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν-, ξεκινώντας με μια ψυχρή εισβολή από τα βόρεια, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και με τη διάρκεια του φαινομένου να κρατά μέχρι και την Παρασκευή.

photo:gnomip.gr

Την Τετάρτη και την Πέμπτη τα φαινόμενα θα είναι έντονα και ισχυρά κατά τόπους. Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα κύρια χαρακτηριστικά της ψυχρής αυτής εισβολής, θα είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, που θα φτάσει την Πέμπτη μέχρι και τους 12 βαθμούς, κατά μέσο όρο.

Πιο συγκεκριμένα, θα έχουμε από την Τετάρτη χιονοπτώσεις αρχικά από την Βόρεια Ελλάδα, κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά, αλλά βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά την ίδια ημέρα και στην υπόλοιπη χώρα.

Επίσης θα έχουμε βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους μάλιστα θα είναι και ισχυρές, κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα της χώρας, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη.

Την Πέμπτη θα είναι η πιο δύσκολη μέρα, καθώς θα έχουμε χιονοπτώσεις με πολύ κρύο, η θερμοκρασία μάλιστα θα πέσει αισθητά και οι χιονοπτώσεις θα βρίσκονται ακόμη και σε πεδινές περιοχές της χώρας, όχι μόνο της Βόρειας Ελλάδας, αλλά της Θεσσαλίας, της Ανατολικής της Στερεάς, της Εύβοιας, σε όλη την Κεντρική.

Περιμένουμε να χιονίσει σε πεδινές περιοχές, γύρω στα 200 με 400 μέτρα.

Από την Παρασκευή φαίνεται να εξασθενούν τα φαινόμενα, χωρίς όμως να αναιρείται το γεγονός, ότι θα είναι μια πολύ κρύα ημέρα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο