Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Σε λευκό κλοιό ντύθηκαν οι περιοχές της βόρειας Ελλάδας, αλλά και τα Ορεινά της Αττικής, με κλειστά σχολεία και πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
photo:halkidikinow.gr

Επέλαση του χιονιά σημειώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στην Χαλκιδική πολλοί δρόμοι έκλεισαν λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, ενώ στην Ξάνθη έκλεισαν τα σχολεία, κυρίως στις ορεινές περιοχές. Χιόνι επίσης έπεσε και στα Βόρεια της Αττικής, ενώ η τροχαία απαγόρευσε την κυκλοφορία σε φορτηγά και νταλίκες, στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.

ΞΑΝΘΗ
photo:xanthinea.gr

Ακόμη και τα αγροτικά μηχανήματα επιστρατεύτηκαν στην ορεινή Χαλκιδική, προκειμένου να απομακρύνουν το χιόνι από τους δρόμους, που συνδέουν τα χωριά.

Πολλοί επαρχιακοί δρόμοι ωστόσο, στην ορεινή Χαλκιδική παραμένουν κλειστοί, όπως αυτός που συνδέει, τον Ταξιάρχη με την Παλαιόχωρα. Το ύψος του χιονιού φτάνει τους 15 πόντους, μολονότι ο συγκεκριμένος δρόμος αργά το βράδυ καθαρίστηκε από εκχιονιστικό.

Στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, χρειάζονται αλυσίδες σε σημεία του οδικού από το 54ο  χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Ιερισσού, έως και το 85ο χιλιόμετρο.

Στην Αρναία Χαλκιδικής, για τον αποχιονισμό κλήθηκαν ειδικά μηχανήματα, προκειμένου να χωρέσουν από τα στενά παραδοσιακά σοκάκια.

Λόγω του βάρος του χιονιού, είχαμε και πολλές πτώσεις δέντρων, ειδικότερα στην επαρχιακή οδό Αρναίας-Ταξιάρχη και την θερμοκρασία να πέφτει στον Ταξιάρχη, στους -3ο βαθμούς κελσίου.

ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ
photo:iefimerida.gr
ΜΕΤΣΟΒΟ
photo:grandetours.gr

Παγωμένη ήταν και η νύχτα στο Νευροκόπι, όπου ο υδράργυρος έπεσε στους -13ο  βαθμούς, αλλά και στο Καρπενήσι το θερμόμετρο έδειξε στους -12ο . Χαμηλές θερμοκρασίες επίσης επικράτησαν στην Ήπειρο καιστο Μέτσοβο με την θερμοκρασία να πέφτει στους -10ο, ενώ στα χιονισμένα Χάνια του Πηλίου, η θερμοκρασία κυμάνθηκε στα ίδια πτωτικά επίπεδα, δηλαδή στους -10ο .

ΠΗΛΙΟ
newsbeast.gr

Ειδικές ρυθμίσεις ισχύουν στην Ημαθία, από το 85ο έως και το 89ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Κοζάνης, αλλά και στην Δυτική Μακεδονία στην Εθνική Οδό Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βυτσίου.

ΦΛΩΡΙΝΑ
photo:dokari.gr

Στην Δυτική Μακεδονία η χαμηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στην Φλώρινα -8ο βαθμούς κελσίου.

Στα Καμπιά της Εύβοιας, τα προβλήματα παραμένουν από τον προηγούμενο ακόμη χιονιά, χωρίς τηλεφωνία και ίντερνετ και με τους μικρούς φορτωτές να προσπαθούν να ανοίξουν τους δρόμους, για να “απεγκλωβιστούν” οι κάτοικοι από τα σπίτια τους.

photo:athensmagazine.gr

Πολλοί ωστόσο οδηγοί πιάστηκαν απροετοίμαστοι στους δρόμους που οδηγούν στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία εκεί φτάνει μόλις τους -2ο βαθμούς κελσίου.

Λόγω της τροχαίας, φορτηγά και νταλίκες στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, μέχρι την Θήβα, οι τροχονόμοι απαγόρευσαν την κυκλοφορία από το ύψος της οδού Καλιφτάκη στην Κηφησιά.

Ο ΧΙΟΝΙΑΣ ΚΑΤΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ, ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Στα βόρεια της Αττικής και πιο συγκεκριμένα στον Βαρνάβα, υπήρχαν κατά διαστήματα χιονοπτώσεις.

ΒΑΡΝΑΒΑΣ
photo:rematiavarnava.blogspot.com

Στην κεντρική πλατεία του Βαρνάβα, η θερμοκρασία έφτασε τους 0ο βαθμούς, οι δρόμοι ωστόσο παραμένουν ανοιχτοί, καθώς σε αυτό βοήθησαν τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Στα Βόρεια Προάστια, σε υψόμετρο αλλά και στα πιο πεδινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Τα μηχανήματα ωστόσο ρίχνουν αλάτι και τα εκχιονιστικά κρατούν το δίκτυο κυκλοφορίας ανοιχτό.

ΕΥΒΟΙΑ
kontranews.gr

Ο κύριος όγκος των χιονοπτώσεων καταγράφεται στην Στενή της Εύβοιας, καθώς και στις πεδινές περιοχές. Παγωμένη ωστόσο ήταν η κεντρική Εύβοια φτάνοντας μάλιστα τους -1ο στην Στενή Ευβοίας, τους -2ο στην Σέτα, και τους 0ο βαθμούς κελσίου, στους Στρόπωνες.

Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΣΥΝΙΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ: όχι άσκοπες μετακινήσεις και όσοι είναι ανάγκη να μετακινηθούν, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με τις αντιολισθητικές αλυσίδες, με γεμάτα τα ρεζερβουάρ και να ακολουθούν όλες τις οδηγίες της τροχαίας, για την ασφαλή μετακίνησή τους.

Στον αριθμό 1075,μπορούν να απευθύνονται όσοι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα στο οδικό δίκτυο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο