ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η εξάπλωση του Κορονοϊού, σε περισσότερες από 30 χώρες, με τους επιστήμονες να εκφράζουν φόβους, ότι μπορεί να εξελιχθεί σε πανδημία, στην περίπτωση που δεν ληφθούν επειγόντως μέτρα.

Συγκεκριμένα υπάρχουν κρούσματα σε 31χώρες, μαζί με την Κίνα, 631νέα κρούσματα μόνο στην επαρχία Χουμπέϊ και ανάμεσά τους 200φιλακισμένοι. Τα κρούσματα υπάρχουν σε πολλές φυλακές της χώρας και η μετάδοση του ιού γίνεται περισσότερο εύκολη.

Συνολικά σημειώθηκαν πάνω από 75.000κρούσματα στην Κίνα και υπήρξαν 2.247νεκροί μέχρι στιγμής.

Η ανησυχία εξαπλώνεται και σε άλλες χώρες. Στην Ιαπωνία υπάρχουν 726κρούσματα και πάνω από 600 προέρχονται από το Diamond Princess.

Ο ιός μόλις πέρασε και στην Νότια Κορέα, καθώς τα κρούσματα 10πλασιάστηκαν μέσα με μία εβδομάδα.

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στο Ιράν και στο Λίβανο. Στο Ιράν τα κρούσματα φτάνουν μόλις τα 18, όμως από την ημέρα που ανακοινώθηκαν τα κρούσματα(πριν από δύο με τρία 24ωρα)υπήρξαν 4 θάνατοι, με τις αρχές να τονίζουν ότι θα σημειωθούν και άλλα κρούσματα σε όλες τις πόλεις.

Στο Λίβανο υπήρξε άλλο ένα κρούσμα, από άνθρωπο που ταξίδεψε από το Ιράν.

Στην Ευρώπη, με την ανησυχία να εξαπλώνεται και στην Ιταλία και ιδιαίτερα στην περιοχή του Μιλάνου, αρχικά να υπάρχουν 3κρούσματα και σε διάστημα λίγο ωρών, να φτάνουν τα 16, ανάμεσά τους είναι και 5 γιατροί.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, κλείνουν γραφεία, σχολεία, δημόσιοι χώροι, ακυρώνονται αθλητικές διοργανώσεις. Σε 10πόλεις μάλιστα, έχουν κλείσει όλοι οι δημόσιοι χώροι.

Στην Ουκρανία, εξαπλώνεται ο φόβος μετάδοσης του ιού, καθώς φτάνουν επαναπατρισθέντες από την Γουχάν.

Στην Ελλάδα ωστόσο, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται, καθώς καταφτάνουν οι 2 Έλληνες από την Γουχάν.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο