ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ TO ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ελληνίδα 38χρονη που ταξίδεψε με το σύζυγό της από το Μιλάνο προς Θεσσαλονίκη και επέστρεψε την Κυριακή με πτήση στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, βγήκε θετική στον ιό και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα στη 1 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για σχεδιάστρια που ταξίδεψε στο Μιλάνο για την «Εβδομάδα Μόδας».

Η γυναίκα από την πρώτη ημέρα δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα ανησυχίας. Η συμπτωματολογία της εκδηλώθηκε την επόμενη ημέρα, την Δευτέρα, όπου έσπευσε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, κρατήθηκε για νοσηλεία και όπου επιβεβαιώθηκε η ασθένειά της.

Όπως προβλέπεται από το Υπουργείο Υγείας, εφαρμόζεται κανονικά το σχέδιο δράσης, το οποίο εκπονήθηκε γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

Η γυναίκα νοσηλεύεται(σε ειδικό θάλαμο αρνητικής πίεσης) ήδη με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, βρίσκεται σε καλή κατάσταση(σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των θεράποντων ιατρών), ενώ σε παρακολούθηση έχει τεθεί και το συγγενικό της περιβάλλον, για την πιθανότητα μετάδοσης του ιού.

Από την στιγμή που επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά το κρούσμα, ξεκίνησε αμέσως και η διαδικασία ιχνηλάτησης των κοινωνικών επαφών της 38χρονης ασθενούς.

«Το πρώτο κρούσμα Κορονοϊού στην χώρα μας επιβεβαιώθηκε. Ήταν κάτι που περιμέναμε. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού», τόνισε σε δήλωσή του ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τις προτάσεις των γιατρών: «Τις επόμενες ημέρες άνθρωποι που έρχονται από τις πλητώμενες περιοχές της Βόρεια Ιταλίας, πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και στην περίπτωση συμπτωμάτων, να μένουν στο σπίτι και να ειδοποιούν τον γιατρό τους, ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, ώστε να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες».

Στην Θεσσαλονίκη μετέβει ο Υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας, όπου πραγματοποίησε σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο