ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Το 4ο κατά σειρά επιβεβαιωμένο κρούσμα του covid-19, έκανε την εμφάνισή του στον Ελλαδικό χώρο, κλείνοντας σχολεία, εξωτερικά ιατρεία, ακυρώνοντας σχολικές εκδρομές του εξωτερικού, αλλά και κάθε είδους εκδήλωση, επηρεάζοντας-σε κάθε περίπτωση-αρνητικά την κίνηση των αγορών.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα εκπροσώπου ΕΟΔΥ και λοιμοξιωλόγου, αναστέλλονται προσωρινά όλες οι σχολικές εκδρομές προς τις χώρες του εξωτερικού, διότι καθίσταται ιδιαίτερη δύσκολη η ιχνηλάτηση των επαφών, όσον αφορά τα τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Υποστήριξε δε, ότι και η παραμικρή υποψία μετάδοσης του ιού, των ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με τα τέσσερα κρούσματα, εξανεμίστηκε, αφού οι εργαστηριακοί έλεγχοι, υπήρξαν αρνητικοί.

Παράλληλα κρίθηκε αναγκαία η αναστολή των αποκριάτικων εκδηλώσεων-για καθαρά επιδημιολογικούς λόγους-, ώστε να μην υπάρξει “διασπορά” του ιού στην επικράτεια.

Η επιδημία εμφανίζεται σε όλες και περισσότερες χώρες, με τα κρούσματα να εμφανίζονται ακόμη και εκεί όπου δεν υπάρχει σαφής πηγή προέλευσης.

«Ανακοινώθηκε το πρωί το τέταρτο περιστατικό της νόσου στην πατρίδα μας, που επίσης αφορά ταξιδιώτη από πληττόμενη περιοχή της Βόρειας Ιταλίας. Η ιχνηλάτηση των επαφών της ασθενούς συνεχίζεται και προληπτικά ανεστάλη η λειτουργία σχολικών μονάδων στην περιφέρεια Αττικής. Περαιτέρω με την εισήγηση της ειδικής ομάδας εμπειρογνωμόνων και με την σύμφωνη γνώμη της Υπουργού Παιδείας, επεκτείνεται το μέτρο της προσωρινής αναστολής, οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών, σε όλες τις εκδρομές του εξωτερικού, λόγω των εξαιρετικών δυσκολιών στην ιχνηλάτηση των επαφών, των επιβεβαιωμένων περιστατικών, στο εξωτερικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Εκπρόσωπος ΕΟΔΥ και Λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόρδας.  

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, δεν παρέλειψε να στείλει σαφές μήνυμα προς τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες-τους ηλικιωμένους, αλλά και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα-, λέγοντας πως ο ιός πλήττει περισσότερο αυτά τα άτομα, κι’ ότι υπάρχει ανάγκη προστασίας Αυτών, τηρώντας τα ατομικά μέτρα υγιεινής.

«Ο νέος αυτός ιός, όπως και ιός της γρίπης επηρεάζει σοβαρότερα τους συνανθρώπους μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως ασθενείς με χρόνια νοσήματα και ηλικιωμένους, τονίζω την ανάγκη προστασίας αυτών των συμπολιτών μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Επίσης έκλεισαν προσωρινά και για μία μόνο ώρα, τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία “Αλεξάνδρα”, προκειμένου να ελεγχθεί ο υπάλληλος που εμφάνισε ανάλογα συμπτώματα, κι’ όπου είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

Στο “Αττικόν” νοσηλεύονται οι δύο γυναίκες που έχουν προσληφθεί από την νόσο. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μια 40χρονη τραπεζική υπάλληλο, που διαμένει στο Μαρούσι και ταξίδεψε πρόσφατα στην Βόρεια Ιταλία, καθώς και για μία 36χρονη από την Αθήνα, που είχε ταξιδέψει και αυτή σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάστασή τους κρίνεται ικανοποιητική, εμφανίζοντας μάλιστα ήπια συμπτωματολογία. Οι γυναίκες-όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο-, θα παραμείνουν για 14ημέρες, νοσηλευόμενοι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Η 38χρονη και ο 10χρονοςγιό της, που νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν και αυτοί ήπια συμπτωματολογία,-παρόμοια με αυτή της απλής γρίπης.

Αναζητούνται ωστόσο οι τρεις οδηγοί ΤΑΧΙ της Θεσσαλονίκης, όπου ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη και την μετέφεραν σε κοντινές διαδρομές της πόλης.

Σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κρίθηκε αναγκαίο το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, προτείνοντας ακόμη και την απολύμανση Αυτών των χώρων-έως και την Τρίτη που παραμένουν κλειστά τα σχολεία-, για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο