ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ! (7 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου η επιτροπή εκτάκτων συμβάντων να αξιολογήσει τα καινούργια δεδομένα για τον Κορονοϊό, όπως έχουν διαμορφωθεί μετά και την εκδήλωση τριών νέων κρουσμάτων στην χώρα μας.

Και οι 7 συνολικά προσβληθέντες από τον ιό, νοσηλεύονται απομονωμένοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με πληροφορίες όλοι έχουν ήπια συμπτωματολογία και είναι καλά στην υγεία τους. Το πιο χαρακτηριστικό-σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους- είναι το γεγονός ότι, είναι γνωστός ο τρόπος μετάδοσης του ιού, προς αυτούς τους ανθρώπους.

 Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, επισκέφτηκε το νοσοκομείο “Σωτηρία” νωρίτερα και επανέλαβε ότι δεν χρειάζεται ούτε πανικός, ούτε εφησυχασμός για τον Κορονοϊό.

Η 38χρονη γυναίκα-που αποτέλεσε το πρώτο κρούσμα του ιού στην χώρα μας και ιδιαιτέρως δε στην Θεσσαλονίκη-, μετέδωσε τον ιό στο παιδί της, αλλά και στην φίλη της.

Η 40χρονη γυναίκα-το τρίτο κρούσμα του ιού- στην Αθήνα, μετάδωσε τον ιό σ’ έναν άνδρα από τον στενό οικογενειακό περιβάλλον της.

Επίσης υπάρχει ακόμη ένα κρούσμα ενός άνδρα 62 χρόνων που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία, αλλά και μια γυναίκα 36ετών, που και αυτή ταξίδεψε στην ίδια χώρα και προσβλήθηκε από τον ιό.

Επιγραμματικά, οι τέσσερεις είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία και οι τρείς ανήκουν στο στενό περιβάλλον, των προσβληθέντων από τον ιό.

Εν τω μεταξύ, ήδη γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών των προσβληθέντων, ώστε –στην περίπτωση που εντοπιστούν-να τους δοθούν οι ανάλογες οδηγίες από τους ειδικούς, για το τι δηλαδή θα πρέπει να πράξουν στην προκειμένη περίπτωση, ώστε να μην μεταδώσουν το ιό και σε άλλα άτομα.

 «Δεν πρέπει όλοι να τρέχουμε στα νοσοκομεία μας, να ακολουθήσουμε τις οδηγίες και τις εντολές των ειδικών και ενημερώνοντας ειλικρινώς και καθημερινά, οι επιστήμονές μας και εγώ την ελληνική κοινωνία, βήμα-βήμα θα κάνουμε την προσπάθειά μας, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μέχρι σήμερα τα περιστατικά τα οποία έχουμε, έχουν όλα ήπια συμπτώματα», τόνισε σε δήλωσή του ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ενώ σε δηλώσεις του αναπληρωτή καθηγητή παθολογίας και λοιμωξιολογίας του ΑΠΘ Συμεών Μεταλλίδη, υπογραμμίστηκε ότι: «Έχουμε 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα τα οποία νοσηλεύονται αυτή την στιγμή στο νοσοκομείο, είναι όλα καλά στην υγεία τους. Το τελευταίο επιβεβαιωμένο περιστατικό έχει σχέση και αυτό με το πρώτο επιδημιολογικά και αυτό είναι ένας κύκλος, άρα η ιχνηλασημότητα λειτουργεί και αυτή είναι η δουλειά μας, αυτή την στιγμή που γίνεται. Το σημαντικό είναι ότι είναι όλοι πολύ καλά στην υγεία τους και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε έτσι».

Στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ νοσηλεύονται οι δύο γυναίκες που βρέθηκαν θετικές στον Κορονοϊό.

Στο νοσοκομεία ΣΩΤΗΡΙΑ, νοσηλεύονται οι δυο άνδρες και σύμφωνα με ανακοινώσεις του κυρίου Τσιόδρα, είναι όλοι καλά στην υγεία τους και έχουν ήπια συμπτωματολογία.

Το Υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα απαγορεύοντας όλα τα επισκεπτήρια συνοδών σε ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία όλης της χώρας και πάσχουν από σοβαρά νοσήματα. Οι επισκέψεις θα επιτρέπονται υπό προϋποθέσεις και μόνο με ειδική άδεια.

Τα μέτρα αυτά ελήφθησαν, για την προστασία των νοσηλευόμενων ασθενών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΜΕΤΡΑ:

  • Σημαντική η εφαρμογή των μέτρων υγιεινής.  Πρέπει να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας, με σαπούνι και νερό, ή με κάποιο αλκοολούχο διάλυμα.
  • Να καλύπτουμε την μύτη και το στόμα μας, όταν κυρίως φτερνιζόμαστε ή όταν βήχουμε.
  • Να μην συνωστιζόμαστε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Κι’ αν παρουσιάσουμε κάποια ύποπτα συμπτώματα, θα πρέπει να επικοινωνήσουμε άμεσα με τον γιατρό μας, ή να απευθυνόμαστε στα νοσοκομεία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο