ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ: Ο ΓΟΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ (Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ-ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

photo:Surtsicna

Αναμφισβήτητα ένας από τους πιο γοητευτικούς πρίγκιπες που απασχόλησαν τα ΜΜΕ, καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας της ζωής τους, είναι ο Πρίγκιπας Ερρίκος, Δούκας του Σάσσεξ, γνωστός ως Πρίγκιπας Χάρι.

Γεννημένος στις 15 Σεπτεμβρίου του 1984 στο Πάντινγκτον του Λονδίνου, ο Χάρι είναι το δεύτερο παιδί κατά σειρά του Πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου(διαδόχου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄) και της Λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ Πριγκίπισσας της Ουαλίας. Επίσης κατέχει και την έκτη θέση στη σειρά διαδοχής, καθώς βρίσκεται τυπικά “πίσω” από τον πατέρα του, τον αδερφό του Ουίλιαμ και των ανιψιών του Τζορτζ, Σάρλοτ και Λούι.

Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΝΤΑΪΑΝΑ ΚΑΙ Η ΓΑΛΟΥΧΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ

photo:protothema.gr

Η μητέρα του πρίγκιπα Χάρι Νταϊάνα, γνωστή για τις φιλανθρωπικές της δράσεις, ήθελε να “μυήσει” τον μικρό τότε Χάρι στο πνεύμα της προσφοράς και της φιλανθρωπίας, πηγαίνοντάς τον σε  ανάλογους χώρους, προκειμένου να αποκτήσει δυνατές εμπειρίες, κατακτώντας γερές βάσης, αυτές της  προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Κάποιοι από αυτούς τους χώρους ήταν: το Disney World, τα Mc Donald’s, οι κλινικές καταπολέμησης του AIDS, καθώς και τα καταφύγια αστέγων. Ο πρώτος σταθμός επίσκεψης του Χάρι-συνοδευόμενος πάντοτε από τους γονείς του- πραγματοποιήθηκε το 1985 και ήταν στην Ιταλία.

ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΝΤΑΪΑΝΑ, ΠΟΥ ΣΤΙΓΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ

photo:iefimerida.gr
photo:thatslife.gr

Οι σχέσεις των γονιών του Χάρι δεν ήταν και τόσο ρόδινες. Από την μία η ευαίσθητη-ρομαντική πλευρά της Νταϊάνα και από την άλλη η ανάρμοστη συμπεριφορά του συζύγου της Καρόλου, οδήγησαν το ζευγάρι να μην μπορέσει να κρατήσει τα δεσμά του πολυσυζητημένου γάμου τους και να κατευθυνθεί αιφνιδίως στον χωρισμό το 1996.

Ένα χρόνο μετά η Νταϊάνα σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι. Έτσι ο μικρός τότε Χάρι, σε ηλικία μόλις 12 ετών, μαζί με τον αδερφό του Ουίλιαμ, μαθαίνοντας για τον άδικο χαμό της μητέρας τους, έμειναν μαζί με τον πατέρα τους Κάρολο στο Κάστρο Μπαλμόραλ. Η εικόνες χαράχτηκαν ανεξίτηλες στην μνήμες των μικρών παιδιών. Ο Χάρι μαζί με τον αδερφό του και τον πατέρας τους, συνόδευσαν την πολυαγαπημένη του Νταϊάνα, μέχρι την τελευταία της κατοικία. Ένας χαμός που δεν ξεπεράστηκε ποτέ.

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ “ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ” ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Η εκπαίδευση του Πρίγκιπα Χάρι, γινόταν στα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία. Ξεκινώντας από την παιδική του ηλικία , από τον βρεφικό σταθμό, μέχρι το κολέγιο Ίτον, ακολουθώντας τα χνάρια της οικογενείας Σπένσερ. Ο Χάρι σε πολύ μικρή ηλικία, είχε ιδιαίτερη έφεση στον αθλητισμό. Το Πόλο και το Ράγκμπι, ήταν δύο από τις αγαπημένες του ενασχολήσεις. Ο Χάρι αποφοιτά το 2003 από το Ίτον και επισκέπτεται την Αργεντινή και την Αφρική, ενώ εργαζόταν παράλληλα σε μια αγροικία στην Αυστραλία, σε ένα ορφανοτροφείο του Λεσότο.

Το 2005, έτος σταθμός για τον Πρίγκιπα Χάρι, αντί να συνεχίσει τις σπουδές του, αποφασίζει να «επαναστατήσει», παίρνοντας τότε την απόφαση να φοιτήσει στην στρατιωτική σχολή της Βρετανίας, όπου έναν χρόνο μετά αποκτά τον βαθμό του αξιωματικού.

Φεβρουάριος του 2007 και ανακοινώνεται πως η στρατιωτική μονάδα του Χάρι θα πήγαινε στο Ιράκ, ωστόσο η κοινή απόφαση των δυο αδελφών ήταν να μην μεταβούν εκεί, καθώς υπήρχαν οι υπόνοιες για επικίνδυνες επιθέσεις. Τον επόμενο χρόνο ο Χάρι υπηρετεί στο Αφγανιστάν, ενώ αποφάσισε να αποχωρήσει από εκεί, όταν διέρρευσαν πληροφορίες από τα ΜΜΕ, για τον “εντοπισμό” του.

Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΧΑΡΙ

photo:voria.gr

Το 2009 η βασίλισσα Ελισάβετ αποφασίζει να δώσει στα δύο αδέρφια Χάρι και Ουίλιαμ, την ανάθεση του βασιλικού επιτελείου, αφού μέχρι πρότινος τις υποθέσεις αυτές χειριζόντουσαν, επικεφαλείς του γραφείου του πατέρα τους. Το 2012 ο Χάρι επισκέπτεται το Μπελίζ, ως επικεφαλής μέρους των εορτασμών για το Διαμαντένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας. Ακολουθούν επισκέψεις στις εξωτικές Μπαχάμες και την Τζαμάϊκα, συναντώντας μάλιστα την αντιμοναρχική πρωθυπουργό, Πόρσια Σίμσον Μίλερ. Επόμενος σταθμός του πρίγκιπα Χάρι η Βραζιλία, όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις της “Great”. Το 2013 ακολουθεί επίσκεψη στις ΗΠΑ, όπου ο βασικός στόχος του ήταν η εκστρατεία αποκατάστασης τραυματισμένων Αμερικανών και Βρετανών στρατιωτών. Συμμετείχε επίσης σε εκδηλώσεις της Ουάσιγκτον, του Κολοράντου, της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσεϊ και του Κονέκτικατ.

photo:tovima.gr

Επισκέφτηκε ακόμη τις πληγείσες περιοχές από τον τυφώνα Σάντι στο Νιου Τζέρσεϊ. Την ίδια περίοδο μετέβη στην Αυστραλία, για να παρακολουθήσει την Διεθνή Επιθεώρηση Στόλου στο λιμάνι του Σίδνεϊ, καθώς και το Σύνταγμα Ειδικών Δυνάμεων Αεροπορίας στο Περθ.

Το 2014 μεταβαίνει στην Εσθονία, προκειμένου να τιμήσει τους στρατιώτες, αλλά και την Ιταλία για αν παρακολουθήσει τους εορτασμούς της 70ης επετείου των μαχών του Μόντε Κασίνο. Το 2015 ακολούθησαν οι επισκέψεις του στο  Αυστραλιανό Πολεμικό Μνημείο στην Καμπέρα, ενώ την ίδια χρονιά επισκέφτηκε και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Μακουάρι. Ακολούθησαν οι στάσεις στην Τουρκία, την Νότια Αφρική, το Κέιπ Τάουν και το 2016 στο Νεπάλ, ως μέλος πλέον της φιλανθρωπικής αποστολής Team Rubicon UK, για την ανοικοδόμηση του δευτεροβάθμιου σχολείου.

Το 2018 ορίζεται πρεσβευτής από την γιαγιά του βασίλισσα Ελισάβετ, για την νεολαία της Κοινοπολιτείας.

Ένα χρόνο μετά ανακοινώνεται η συμμετοχή του σε μια σειρά ντοκιμαντέρ για την ψυχική υγεία, μαζί με την πασίγνωστη Όπρα Γουίνφρεϊ, κι’ όπου αναμένεται να μεταδοθεί το 2020.

ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ, ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ

photo:www.Defensie.nl

Από την ηλικία κιόλας των 21χρόνων του, ο Χάρις διορίστηκε ως Σύμβουλος του Κράτους, ξεκινώντας πλέον καιν επίσημα τα βασιλικά του καθήκοντα. Το 2006 επισκέπτεται στο Λεσότο τις εγκαταστάσεις της φιλανθρωπικής οργάνωσης με τίτλο Mants’ase Children’s Home. Εκεί μαζί με τον πρίγκιπα της χώρας Σέισο, ιδρύει το φιλανθρωπικό ίδρυμα Sentebale, με κύριο στόχο την βοήθεια των ορφανών παιδιών, λόγω του HIV/AIDS. Επίσης ήταν υποστηρικτής των οργανώσεων WellChild, Dolen Cymru και MapAction.

Το 2015 ο Χάρι ταξιδεύει και πάλι στο Λεσότο, προκειμένου να παρευρεθεί στα εγκαίνια του Παιδικού Κέντρου Μαμοχάτο. Δύο μέρες αργότερα, παίζει στο Βασιλικό Κύπελλο Πόλο του Sentebale, στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, για την συγκέντρωση κεφαλαίων της οργάνωσης.

“ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ” ΤΟΥ ΧΑΡΙ

Το 2009 τα δυο αδέρφια Χάρι και Ουίλιαμ θεμελίωσαν το επονομαζόμενο “Ίδρυμα του Πρίγκιπα Ουίλιαμ και του Πρίγκιπα Χάρι”. Κύριος στόχος και πάλι η “φιλανθρωπική χροιά” του εγχειρήματος. Μετέπειτα το πριγκιπικό ζεύγος ανακοινώνει την αποχώρησή τους από την οργάνωση και την σύσταση ξεχωριστού φορέα. Έτσι ο Χάρι και η Μέγκαν ιδρύουν το νέο φιλανθρωπικό ίδρυμα με τίτλο «Το Ίδρυμα του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσσεξ». Επίσης ανακοινώνεται ακόμη ότι και τα δύο πριγκιπικά ζευγάρια θα εργαστούν από κοινού, όσον αφορά την φιλανθρωπική τους δράση, στηρίζοντας την ομάδας ψυχικής υγείας Heads Together.

H ευαισθησία του Χάρι στα θέματα υγείας γνωστή. Προκειμένου να κινητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με τις εξετάσεις διάγνωσης του ιού HIV, ο πρίγκιπας Χάρι κατόρθωσε να πραγματοποιήσει ζωντανά ο ίδιος εξετάσεις, επίσημα πλέον στην σελίδα του στο facebook.

 ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΈΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΚΑΙ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΣΗ

Το 2004 εκπαιδεύεται  ως υπεύθυνος Ανάπτυξης Ράγκμπι για την Αγγλική Ομοσπονδία Ράγκμπι. Ανέλαβε επίσης καθήκοντα προστάτη της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Ράγκμπι στην Αγγλία. Οι βασιλική οικογένεια ωστόσο συμμετείχε σε αγώνες πόλο, για την συγκέντρωση χρημάτων, φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

 Το 2015, στηρίζει την καμπάνια με τίτλο «Περπάτημα της Βρετανίας» όπου συμμετείχε σε μια σειρά εκδηλώσεων στις ΗΠΑ. Κηρύττει μετ’ έπειτα την έναρξη των Αγώνων “Invictus”στο Ορλάντο, μαζί με την Μισέλ Ομπάμα και την Τζιλ Μπάιντεν. Παρευρίσκεται ακόμη στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των Αγώνων, αλλά και στην δεξίωση της Οικίας του Βρετανού Πρέσβη.

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ, ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ

photo:newspost.gr

Ο πρίγκιπας Χάρι γνωστός για τις ρομαντικές του-αισθησιακές επιλογές, ερωτεύεται σφόδρα την κατά 3 χρόνια μεγαλύτερή του Αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μάρκλ. Έτσι στις 27 Νοεμβρίου του 2017, ανακοινώνεται και επίσημα ο αρραβώνας του πρίγκιπα Χάρι με την πολυαγαπημένη του Μέγκαν.

Ένα χρόνο μετά και μάλιστα στις 19Μαϊου του 2018 τελείται ο παραμυθένιος γάμος της χρονιάς. Έτσι πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μάρκλ, δίνουν όρκους ζωής και δεσμεύονται πλέον επίσημα με τα δεσμά του γάμου, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο Ουίνδσορ.

photo:protothema.gr

Από το πρωί κιόλας της ημέρας του γάμου, “αποκτά” πλέον επίσημα και τον τίτλο του «Δούκα του Σάσσεξ». επίσης “κατακτά” και τους επιπλέον τίτλους του Κόμη του Νταμπάρτον, αλλά και αυτόν του Βαρώνου του Κίλκελ.

Ένα χρόνο μετά και ειδικότερα στις 6 Μαϊου του 2019, γεννιέται και ο καρπός του έρωτά τους, ο γιός του Άρτσι Χάρρισον Μάουντμπατεν-Γουίνσδορ.

Η ζωή του ένα ατελείωτο “όνειρο”, που δεν θέλεις να ξεχάσεις ποτέ!

Πηγή Πληροφοριών: Wikipedia

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο