ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Σε 86 χώρες χτύπησε μέχρι τώρα ο Κορονοϊός και τα επίσημα πλέον καταγεγραμμένα κρούσματα, ανέρχονται σε 96.000.

Στην Ιταλία η αύξηση των θυμάτων και των περιστατικών είναι απολύτως δραματική, αφού οι νεκροί φτάνουν τους 148-από τους 107που ήταν την προηγούμενη ημέρα-, πράγμα που σημαίνει ότι στην Ιταλία μόνο μέσα σε μία χώρα, οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 41 στον αριθμό.

Σχεδόν 4.000 κρούσματα και περισσότεροι από 140 νεκρούς μέσα σε 13ημέρες. Ο Covit-19, δοκιμάζει τις αντοχές τις γειτονικής Ιταλίας, που μετρά κρούσματα σε όλες τις επαρχίες της.

Πιο συγκεκριμένα τα κρούσματα ήταν χθες 3.089, ενώ σήμερα τα κρούσματα στην Ιταλία έφτασαν τα 3.858, δηλαδή μέσα σε ένα 24ωρο είχαμε αύξηση των κρουσμάτων κατά 769.

Ελάχιστοι άνθρωποι στους δρόμους, καταστήματα και εστιατόρια άδεια, λουκέτο σε κινηματογράφους και θέατρα, αλλά και σε κάθε είδους δημόσια εκδήλωση. Σχολεία και πανεπιστήμια θα παραμείνουν κλειστά, έως και της 15Μαρτίου. Σε παύση παραμένουν ακόμη και οι εκκλησιαστικές λειτουργίες,  ενώ πολυκοσμία υπάρχει μόνο στα πάρκα και τις παιδικές χαρές.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας Τζουζέπε Κόντε, ανακοινώνει έκτακτη οικονομική βοήθεια και ζητά μείωση του ελλείμματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η κατάσταση επιδεινώνεται και στην Γαλλία,  αφού 2 άλλοι ασθενείς έχασαν την ζωή τους, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται μέρα με την μέρα.

Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα και στην Ολλανδία, ενώ πάνω από 100καταγράφηκαν μόλις σε 24ώρες και στην Γερμανία.

Στην Βρετανία ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος και τα κρούσματα αυξάνονται και εκεί.

Συναγερμός και στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, καθώς ένας υπάλληλος και δύο μέλη της οικογένειάς του, έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Στις ΗΠΑ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκαν οι: Φλώριντα, Ουάσιγκτον και Καλιφόρνια, όπου ανακοινώθηκε επίσημα και ο πρώτος θάνατος, από τον νέο Κορονοϊό.

Αυξάνονται οι νεκροί και στην Ισπανία, καθώς και με νέα κρούσματα να ανακοινώνουν οι Ρουμανία και Βοσνία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο