ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Σε καραντίνα περίπου είκοσι εκατομμύρια πολίτες τέθηκαν από τις αρχές της χώρας, ύστερα από τον θάνατο 31 ατόμων, μόλις μέσα σε ένα 24ωρο.

Πανικόβλητοι άνθρωποι τρέχουν να προλάβουν τα τρένα, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου, προκειμένου να μην εγκλωβιστούν στην χώρα, λόγω ανακοίνωσης των αρχών πως βάζουν σε καραντίνα 20 εκατομμύρια πολίτες, λόγω του Κορονοϊού.

Η καραντίνα αφορά έναν στους τέσσερεις Ιταλούς. Μιλάνο, Βενετία, Μπολόνια και Τορίνο, είναι μερικές μόνο από τις δεκάδες περιοχές που έχουν αποκλειστεί.

Στο Μιλάνο ο τρόμος έχει κυριεύσει τους κατοίκους. Μοναδικό σημείο κίνησης, τα super markets.

Στην Ρώμη, οι πιστοί αντιδρούν για τα πρωτοφανή μέτρα του Βατικανού, με τον Πάπα να μεταδίδει το καθιερωμένο κυριακάτικο μήνυμά του, μέσω διαδικτύου.

Σε καραντίνα επιχειρούν να βάλουν οι αρχές 11χιλιάδες κατοίκους, της Ισπανικής κοινότητας Άρο. Αιτία μια κηδεία, όπου ο ιός μεταδόθηκε σε πάνω 65 ανθρώπους, με τον αριθμό μάλιστα να αυξάνεται καθημερινά.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξαν οι αρχές την Νέα Υόρκη, με τα 89 επίσημα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ο πρόεδρος Τραμπ όμως δήλωσε, ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

Οι περιφερειάρχες της Κάτω Ιταλίας, ζητούν από όσους φτάνουν με τρένο, στο Μπάρι, στο Πρίντιζι, στη Ναπουλία, στη Νάπολη, να μπαίνουν αυτομάτως σε καραντίνα, σε κατοίκον περιορισμό.

«Μπορεί να έχουμε πολλά νέα κρούσματα στην Κεντρική και Νότια Ιταλία», λένε οι καθηγητές Ιολογίας.

Η απόφαση ισχύει από χθες, έως και της αρχές του επόμενου μήνα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο