ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ! ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ξεπέρασαν κάθε όριο οι προκλήσεις των Τούρκων στον Έβρο, για την παραβίαση των Ελληνικών συνόρων.

Οι τουρκικές αρχές επιχείρησαν να εισβάλλουν προκλητικά στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Πρόκειται για “μετανάστες” που επιχείρησαν να ρίξουν τμήμα του φράχτη, τραβώντας  με συρματόσκηνο τα κάγκελα και με την βοήθεια του ειδικού τεθωρακισμένου οχήματος, προσπάθησαν να γκρεμίσουν τα συρματοπλέγματα και τα κεκλειδώματα του φράχτη.

Παράλληλα καταγράφηκε εμφάνιση των τούρκων, να εκτοξεύουν με βομβιδοβόλα δακρυγόνα, για την κατάρριψη του συνοριακού φράχτη.

Οι βολές προς την ελληνική πλευρά ήταν συνεχόμενες, ενώ κατά διαστήματα ηχούσαν και πυροβολισμοί.

«Απειλείται η εθνική μας ασφάλεια. Δεχόμαστε επίθεση από την Τουρκία, με «όχημα» τους μετανάστες. Βρισκόμαστε σε πόλεμο, χωρίς σφαίρες», τόνισε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Σε κάθε περίπτωση όμως, οι προσπάθειες των Τούρκων, απέβησαν άκαρπες.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τα συγκεκριμένα-βαρέα οχήματα(που φέρνουν όργανα επιτήρησης της μεθορίου), ήταν παραλαβή της Τουρκίας, τον Μάιο-Αύγουστο 2019, με χρηματοδότηση προγράμματος που καλύπτεται από ευρωπαϊκά κονδύλια σε ποσοστό 75%.

Επίσης οι άνθρωποι που επιχειρούν την κατάρριψη του φράχτη(πληροφορίες από τον Έβρο) δεν είναι μετανάστες, αλλά καμουφλαρισμένοι Τούρκοι στρατιώτες και αστυνομικοί.

Κατά την διάρκεια της ημέρας, τα ελληνικά σύνορα δέχτηκαν χθες συνολικά  τέσσερεις επιθέσεις.

Κάθε μέρα η ελληνική γραμμή άμυνας, οργανώνεται ολοένα και καλύτερα. Εκτός από τον φράχτη στις Καστανιές, δημιουργούνται αναχώματα και τοποθετούνται σιδερένια οδοφράγματα.

Οι ελληνικές δυνάμεις σφραγίζουν τα σύνορα, επισκευάζοντας εντατικά τον φράχτη και αναβαθμίζοντας συνεχώς τα μέτρα αποτροπής στην περιοχή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο