ΠΕΝΤΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Στους 89 έφτασε τελικά ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του Κορονοϊού στην χώρα μας, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τα περιοριστικά μέτρα μετακίνησης .

Έξι νομοί, πέντε νοσοκομεία, 89 ασθενείς, 27 νοσηλείες, 57 οι απομονώσεις κατοίκων, είναι ο απολογισμός των αριθμών, της μέχρι τώρα πορείας του ιού.

Οι τέσσερεις, προέρχονται από επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα και ο ένας είναι έλληνας που ταξίδεψε πρόσφατα στο Λονδίνο.

Τα 57 άτομα βρίσκονται σε κατοίκον περιορισμό(θεραπεία) και είναι αρκετά καλά στην υγεία τους. Τα 27 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, με τον έναν από αυτούς ο 66χρονος, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ(Μονάδα Εντατικής Θεραπείας), του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείο του Ρίου.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ζητά μεγαλύτερη υπευθυνότητα από όλους, ώστε να περιοριστεί η διασπορά και να προστατευτούν οι ευαίσθητες ομάδες.

Αντιδράσεις προκαλούν οι απόψεις της ιερά συνόδου, σχετικά με την μετάληψη.

Επιστήμονες τονίζουν πως ο ιός μεταδίδεται από το σάλιο, αλλά και την χρήση του ίδιου κουταλιού από πολλούς ανθρώπους.

Σε ολόκληρη την Ελλάδα παραμένουν κλειστά περισσότερα από 70 σχολεία.

Έως της 22Μαρτίου αναβάλλονται όλοι οι αθλητικοί σχολικοί αγώνες και όλες οι αθλητικές δραστηριότητες που διεξάγονται εκτός των σχολικών μονάδων και απαιτούν επιπλέον μετακινήσεις.

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ότι οι επόμενες 2 εβδομάδες, θα είναι πολύ κρίσιμες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο