ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Αυξάνονται τα κρούσματα του Κορονοϊού στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό στα 117, ξεκινώντας να μπαίνει σε καραντίνα μέχρι και η ψυχαγωγία, καθώς ανακοινώνονται συνεχώς νέοι περιορισμοί.

Μέσα σε ένα 24ωρο, αυξήθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων κατά 18 και έτσι τα κρούσματα έφτασαν τα 117, ενώ τα ορφανά κρούσματα φτάνουν τα 10.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.

Για 15 ημέρες, αναστέλλεται η λειτουργία σε δικαστήρια, παιδότοπους, γυμναστήρια, θέατρα, κινηματογράφους, χώρους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και κέντρα διασκέδασης.

«Δεν πρέπει να γίνει αφορμή αυτός ο ιός για αισχροκέρδεια σε βάρος ανθρώπων, οι οποίοι νομίζουν ότι είναι αρνητικοί, ενώ είναι στον χρόνο επώασης της νόσου», τόνισε χαρακτηριστικά ο ειδικός Λοιμοξιωλόγοςκαι εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ(Εθνικού Οργανισμού, Δημόσιας Υγείας) Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο Απρίλιος-σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ-, αναμένεται να είναι σκληρός μήνας.

Ο 45χρονος λογιστής από την χερσόνησο, είναι το πρώτο κρούσμα που έγινε γνωστό και στην Κρήτη. Είχε ταξιδέψει το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, ως συνοδός σε σχολική εκδρομή. Στην επιστροφή του παρουσίασε δέκατα και πήγε στο νοσοκομείο. Εξετάστηκε από τους γιατρούς, κρίθηκαν ύποπτα τα συμπτώματα και έγινε άμεση δειγματοληψία. Οι γιατροί του συνέστησαν κατ’ οίκον περιορισμό, μέχρις ότου οι γιατροί να του  ανακοινώσουν το αποτέλεσμα του τεστ. Η πρώτη ανακοίνωση των γιατρών, ήταν λανθασμένη(λόγω μπερδέματος δείγματος, άλλου ασθενούς). Ακολούθησε και δεύτερη ανακοίνωση, στην οποία ο ασθενής βρέθηκες θετικός στον ιό.

Γίνεται ηχνηλάτηση των επαφών του κρούσματος.

Μήνυμα ότι έφτασε η ώρα κατά της μάχης, κατά του Κορονοϊού και ότι θα πρέπει όλοι να επιδείξουν ατομική ευθύνη, υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Δεν παρέλειψε να απευθύνει έκκληση σε όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση, (στην προκήρυξη συμβάσεων 2ετούς διάρκειας, με δυνατότητα ανανέωσης)για την πρόσληψή τους (2000νοσηλευτών και λοιπού παραϊατρικού προσωπικού)στο ΕΣΥ.

«Από χθες η Παγκόσμια Κοινότητα είναι και επίσημα σε καθεστώς Πανδημίας,. Ήρθε η πιο μεγάλη ώρα, ήρθε η ώρα της  μάχης. Και όπως είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης “Η μάχη θα κριθεί, στο πως θα ανταποκριθούμε όλοι ως πολίτες, κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη”. Αγωνιζόμαστε, έχοντας στην πρώτη γραμμή, τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές, τα πληρώματα των ασθενοφόρων, τους ανθρώπους που εργάζονται στα εργαστήρια, όλους όσους συνεισφέρουν στην δημόσια υγεία και στην ιδιωτική. Κάνω έκκληση  σε γιατρούς , νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, να υποβάλλουν αίτηση, να προσληφθούν με 2ετής συμβάσεις και μετά να παραμείνουν στο σύστημα υγείας. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί. Θα ενεργήσουμε όπως χρειαστεί. Θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί, για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας. Είναι η ώρα  ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί οι Έλληνες, που έχουμε την ανθρωπιά και το φιλότιμο πάνω απ’ όλα, να γίνουμε τείχος πραστασίας, για αυτούς που κινδυνεύουν», τόνισε σε δηλώσεις του Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σε εξέλιξη ωστόσο βρίσκονται οι συνεχιζόμενες συνεδριάσεις της επιτροπής ειδικών,  λοιμοξιωλόγων που εισηγούνται καθημερινός νέα μέτρα(ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και την εξέλιξη του ιού),

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο