Ο ΠΡΩΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Κατέληξε τελικά ο 66χρονος μετά της 3 τα ξημερώματα, o οποίος νοσηλευόταν διασωληνομένος εδώ και μία εβδομάδα, σε ειδικούς θαλάμους του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών του Ρίου.

Η περιπέτεια του 66χρονου ξεκίνησε, όταν επέστρεψε στις 27 Φεβρουαρίου από το ταξίδι του σε Ισραήλ και Αίγυπτο. Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, η αδιαθεσία που ένοιωσε ήταν έντονη και έτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Ο ασθενής, στις 2 Μαρτίου διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών, όπου απομονώθηκε σε μονάδα αρνητικής πίεσης. Στις 6 Μαρτίου επιδεινώθηκε η υγεία του και αποφασίστηκε-από τους θεράποντες ιατρούς-,να διασωληνωθεί στην ΜΕΘ(Μονάδα Εντατικής Θεραπείας). Το πρωί της 10ης Μαρτίου ο ασθενής παρουσίασε σημαντικότερη επιδείνωση, που εξελίχθηκε  σε πολυοργανική ανεπάρκεια και δύο μέρες αργότερα-παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των γιατρών-κατέληξε.

Πρόκειται για έναν εκπαιδευτικό, ιδιαίτερα αγαπητό στην τοπική κοινωνία της Αμαλιάδας. Ένας εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος, του οποίου η είδηση του θανάτου του διαδόθηκε μέσω διαδικτύου, από τον αντιπεριφερειάρχη υγείας και πρώην διοικητή του νοσοκομείου, τον κύριο Μπονάνο.

Πατέρας τριών παιδιών, όπου επί 33χρόνια δίδαξε ως μαθηματικός γενιές και γενιές, που πέρασαν από σχολεία του Πύργου, της Αμαλιάδας και της Γαστούνης.

Το 1974 εντάχτηκε στο ΠΑΣΟΚ. Το 2014 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος στο νομό Ηλείας και επανεξελέγη στις εκλογές το 2019.

Η γυναίκα  του εκλιπόντα παραμένει στο νοσοκομείο Πατρών και βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Διασωληνωμένοι ωστόσο παραμένουν και δυο άλλοι ασθενείς. Πρόκειται για έναν 64χρονο στο πανεπιστημιακού του Ρίου και έναν 53-με υποκείμενο νόσημα-στο πανεπιστημιακό νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, προερχόμενος από τον νοσοκομείο της Κοζάνης.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που νοσηλεύονται είναι 19. Τα τέσσερα, εξ αυτών είναι σοβαρά. Οι υπόλοιποι 14 νοσηλεύονται στις κλινικές της Οφθαλμολογικής και της ΩΡΛ.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και αποφεύγοντας παράλληλα τον συνωστισμό και την περαιτέρω εξάπλωση του ιού-, υπάρχει κινητή μονάδα, με ειδικά διαμορφωμένα κοντέϊνερ, έξω από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, στα οποία ο κάθε πολίτης θα έχει την δυνατότητα να δώσει δείγμα και μέσα σε 4-5ώρες να μπορεί να λάβει και το αποτέλεσμα του δείγματος.

Υπάρχει και ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου, στην οποία αλλάζει από αύριο η λειτουργία των καταστημάτων. Από Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, τα καταστήματα θα λειτουργούν από της 10το πρωί έως της 6το απόγευμα, ενώ την Δευτέρα, την Τετάρτη και το Σάββατο, από της 10το πρωί έως της 3 το μεσημέρι.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο