ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ COVID-19 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Στα 190 έφτασαν τα κρούσματα του Κορονοϊού στην χώρα μας, με την ανίχνευση 73 μάλιστα επιπλέον νέων κρουσμάτων, το τελευταίο μόνο 24ωρο, 11τυφλών και 5 ασθενών να παραμένουν διασωληνωμένοι, σύμφωνα με χθεσινή επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ(Εθνικού Οργανισμού Υγείας).

Η πλειοψηφία των 79κρουσμάτων είναι ηλικίας 40έως 64ετών, 47 είναι άνω των 65ετών, ενώ υπάρχουν και 7παιδιά ηλικίας έως 17ετών.

Στην Αθήνα εντοπίστηκαν 75κρούσματα, στην Θεσσαλονίκη 6, στην Ηλεία 40, στην Αχαΐα 9, στην Ανατολική Αττική 5, στην Ζάκυνθο 4 και στην Καστοριά 3κρούσματα.

Πέντε άνθρωποι παραμένουν διασωληνωμένοι στην ΜΕΘ(Μονάδα Εντατικής Θεραπείας).

Τα κρούσματα αγνώστου προέλευσης είναι συνολικά 11, ενώ τα 9 από αυτά βρίσκονται στην Αττική.

«Ένα συνολικό αριθμό 190κρουσμάτων, συνολικά στην χώρα μας, από την αρχή της επιδημίας, 36από τα οποία είναι υπό διερεύνηση αυτή την στιγμή», τόνισε χαρακτηριστικά ο γνωστός Λοιμωξιολόγος και Εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ, Σωτήρης Τσιόδρας.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΩΤΙΣΜΟΥ.

«Αυτό, το κάνουμε για δύο λόγους: Πρώτων, γιατί παρουσιάστηκαν σε διαφορετικές περιοχές της χώρας νέα κρούσματα, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα της μετάδοσης. Δεύτερον, γιατί τα μέτρα περιορισμού και αυτοπεριορισμού, για να προστατεύσουμε τους άλλους και να προστατευτούμε, δεν τηρούνται. Δίνουμε μια μάχη, το αποτέλεσμα της οποίας θα κριθεί και κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:

Από σήμερα και για 15ημέρες:

  • Κλείνουν καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες, βιβλιοθήκες, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, «κλειστές» αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρα αισθητικής –μασάζ, κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα τατουάζ, πρακτορεία ΟΠΑΠ, πάρκα αναψυχής, θεματικά πάρκα.
  • Ανοιχτά παραμένουν : Super Markets, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα take away, delivery, φαρμακεία, επιχειρήσεις λιανεμπορείου, βοτανικοί-ζωολογικοί κήποι.
  • Τροποποιείται ακόμη το ωράριο των ΚΕΠ, τα οποία θα είναι ανοιχτά από της 7:30π.μ. το πρωί, έως της 3:00μ.μ. το μεσημέρι. Το Σάββατο τα ΚΕΠ θα παραμένουν κλειστά.
  • Ειδικά μέτρα θα ληφθούν για τους δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο