ΕΙΚΟΣΙΕΝΑ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ (ΣΕ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Στα 352 φτάνουν-μέχρι στιγμής-τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Κορονοϊού στην χώρα μας, με τους 9 να νοσηλεύονται στην ΜΕΘ(Μονάδα Εντατικής Θεραπείας).

Από αυτά τα 51 κρούσματα είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, χωρίς να δηλαδή να γνωρίζουμε με ποιο τρόπο έχουν προσβληθεί.

Οι 65ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας μας και οι 9βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, νοσηλευόμενοι στην ΜΕΘ, σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Από τους νοσηλευόμενους -σύμφωνα με τον Λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα-το 51%είναι άνδρες, προερχόμενοι από την περιοχή της Αθήνας.

Παράλληλα 10 ασθενείς, κατάφεραν να πάρουν εξιτήριο.

Σε καραντίνα ωστόσο παραμένουν, δύο ολόκληρα χωριά στην Κοζάνη.

Η Δημόσια Υγεία θωρακίζεται περιλαμβάνοντας, 2000προσλήψειςσε δομές της υγείας. Ήδη 950άνθρωποι, είναι πανέτοιμοι να αναλάβουν υπηρεσία.

Ο Επικεφαλής Λοιμωξιολόγος και Εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, εμφανίζεται κατηγορηματικός στο θέμα της επιστροφής των ταξιδιωτών από το εξωτερικό, με το να τίθενται αυτομάτως σε καραντίνα, σε κατ’ οίκον περιορισμό(14ημερών), καθώς και σε επιτήρηση. Προσοχή ιδιαίτερη θα δοθεί σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Νέα περιοριστικά μέτρα λαμβάνονται συνεχώς από την κυβέρνηση. Κλειστά θα είναι τα καταστήματα από την Τετάρτη. Ανοιχτά ωστόσο θα παραμένουν τα super markets και την Κυριακή.

Σύμφωνα με τα επιπλέον μέτρα, εφαρμόζεται από σήμερα το μέτρο που ισχύει για τα super markets, επιτρέποντας να εισέρχονται ελάχιστα άτομα σε κάθε διάδρομο, τηρώντας μάλιστα και την απόσταση του ενός μέτρου, για την αποφυγή εξάπλωσης του νέου ιού.

Παράλληλα έχουμε αναστολή του δακτυλίου έως τέλος Απριλίου, αλλά και  γίνεται σύσταση στα ΚΤΕΛ , ώστε να καλύπτονται-όσο γίνεται το δυνατόν- λιγότερες θέσεις, για την αποφυγή του συγχρωτισμού. Έτσι σε ένα λεωφορείο που διαθέτει 50θέσεις, να καλύπτονται –κατά προτίμηση-οι 20 θέσεις.

Σύμφωνα με Γερμανούς ερευνητές, το εμβόλιο για τον Κορονοϊό, μπορεί να είναι έτοιμο μέχρι τον Φθινόπωρο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο