ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Την δεύτερη δραστική δέσμη μέτρων, εξήγγειλε το μεσημέρι κλιμάκιο της κυβέρνησης, για τις επιχειρήσεις που πλήττονται οικονομικά, εξαιτίας του Κορονοϊού.

Προτεραιότητα δίνεται στον περιορισμό των απολύσεων, αλλά και στην οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων, που απασχολούντα σε επιχειρήσεις, που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους, λόγω του Κορονοϊού.

Έτσι εργαζόμενοι, επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, πρωταγωνιστούν στα μέτρα της κυβέρνησης.

Δραματική ωστόσο είναι η έκκληση του κυρίου Βρούτση να σταματήσουν οι απολύσεις.

Απαραίτητη προϋπόθεση, ώστε να μπει μια επιχείρηση στα νέα μέτρα, είναι:

  • Να μην έχει κάνει απολύσεις. Σύμφωνα με δηλώσεις του κυρίου Βρούτση, οι επιχειρήσεις που έκλεισαν με δημόσια εντολή και κάνουν απολύσεις, αυτές θα είναι άκυρες.

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

  • Εκείνοι που έχουν αναστολή σύμβασης, κυρίως σε εταιρείες που έχουν κλείσει, θα λάβουν 800ευρώ στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου. Το μέτρο αυτό αφορά 500χιλιάδες εργαζόμενους, ενώ σύμφωνα με υπολογισμό της κυβέρνησης, αλλά και το κόστος σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό προβλέπεται στα 400εκατομμύρια.
  • Αναστέλλεται η πληρωμή φόρων Μαρτίου γι α4μήνες, χωρίς καμία προσαύξηση. Το μέτρο έχει ισχύ για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

  • Αναστολή φόρων Μαρτίου για 4μήνες που αφορά τις επιχειρήσεις με συγκεκριμένους κλάδους. Δεν αφορά όλο το φάσμα της οικονομίας. Δεν πρόκειται μόνο για εταιρείες που αποφάσισε να της κλείσει το ίδιο το κράτος, ή αποφάσισαν να κλείσουν από μόνες τους· σε αυτούς τους κλάδος είναι όλες επιχειρήσεις, αλλά όχι όλο το φάσμα της οικονομίας.
  • Αναβολή καταβολής για 4μήνες, φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών.

Επίσης υπάρχει ανακοίνωση του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, διαφόρων μέτρων ρευστότητας και από τις τράπεζες και από ευρωπαϊκούς χώρους και από ευρωπαϊκούς θεσμούς, τα οποία θα έρχονται σε επιχειρήσεις, μέσω των μορφών δανείων και ενισχύσεων.

Επικαιροποιούνται και τα μέτρα θωράκισης της υγείας, καθώς και άλλα οικονομικά μέτρα.

  • Το 60%του ενοικίου, θα καταβάλλουν οι επιχειρήσεις που έκλεισαν αναγκαστικά για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο . Με το ίδιο να ισχύει και για τους εργαζόμενους που έχουν κλείσει οι εταιρείες τους και αφορά μόνο την Α΄ κατοικία.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να εκδοθεί μέχρι και την Πέμπτη, χωρίς ψηφοφορία.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο