ΡΑΓΔΙΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ COVID-19 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Στα 418 έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα μας από τον «φονικό» ιό και από αυτούς οι 79 παραμένουν για νοσηλεία, οι 13 νοσηλεύονται στην εντατική και  οι 5 είναι ήδη νεκροί.

Εξήντα τέσσερεις ασθενείς-μέχρι στιγμής-είναι απροσδιορίστου πηγής μετάδοσης, ενώ 14άτομα κατόρθωσαν τα γίνουν καλά, παίρνοντας εξιτήριο.

Να κηρυχτεί η Καστοριά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων, ζητούν ο δήμαρχος και οι τοπικοί φορείς της περιοχής.

Ραγδαία η εξάπλωση των κρουσμάτων και στα νοσοκομεία. Τα φαινόμενα παρατηρούνται στα «Γεννηματάς» και «Αγία Όλγα», των Αθηνών.

Στο μεν «Γεννηματάς» έχουν διαπιστωθεί τουλάχιστον 6 θετικοί στον Κορονοϊό., ενώ εξετάζονται δεκάδες δείγματα του προσωπικού. Παράλληλα κλείνουν οι διοικητικές υπηρεσίες, για απολύμανση των χώρων.

Στο «Αγία Όλγα», υπάρχουν 3 εργαζόμενοι που έχουν βγει θετικοί στον Κορονοϊό, ενώ 10άλλα άτομα έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σε ένα επιπλέον μέτρο περιορισμού της διασποράς του Κορονοϊού προχωρά η κυβέρνηση. Στην απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10ατόμων προανήγγελλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στέλιος Πέτσας, αφού ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν υπακούει στις συστάσεις, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά.

 «θα προχωρήσουμε σε μια απαγόρευση περιστολής των συναθροίσεων πάνω από ένα αριθμό ατόμων, γιατί η σύσταση “Μένουμε στο Σπίτι”, ακολουθείται από ένα μεγάλο μεν τμήμα του πληθυσμού, αλλά όχι από όλους. Και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και πρέπει να δείξουμε σε όλους υπευθυνότητα. Και η υπευθυνότητα έρχεται μαζί και με την ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα. Εάν δεν υπάρξουν βήματα τέτοια, που να δείχνει η κοινωνία μας ότι αγκαλιάζει πραγματικά το “Μένουμε στο Σπίτι”, θα αναγκαστούμε αν πάρουμε κι’ άλλα μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Είμαστε  σε πόλεμο και έναν εχθρό που είναι αόρατος και δεν είναι ανίκητος. Άν πετύχουμε να περιορίσουμε την διασπορά μετάδοσης, θα δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας, να αντιμετωπίσει τα επείγοντα περιστατικά. Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι μια και αδιαπραγμάτευτη: Να σώσουμε ζωές! Πρώτη μας φροντίδα είναι ο άνθρωπος και η δημόσια υγεία», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, τα μέτρα θα παρατείνονται και θα αξιοποιούνται ανάλογα, με την εξέλιξη του Κορονοϊού.

Ανησυχία ωστόσο προκαλεί το γεγονός, ότι group ταξιδιωτών-κατά την διάρκεια της πανδημίας- αναχώρησε από την Θεσσαλονίκη για την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να παρακολουθήσουν συνέδριο διαλογισμού.

Οι ταξιδιώτες ωστόσο κατάφεραν να εντοπιστούν από τον ΕΟΔΥ(με εισαγγελική παρέμβαση), όπου τους επισημάνθηκε, ότι υπάρχει Υπουργική Διάταξη για αυτοπεριορισμό και κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο Υπουργός Υγείας παράλληλα Βασίλης Κικίλιας, μετέβη στην Κίνα για την παραλαβή μασκών, ως δείγμα προσφοράς της Κινεζικής Κυβέρνησης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο