ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Ο ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ “EUROVISION 2020”, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

«Λυπούμαστε βαθύτατα, καθώς πρέπει να ανακοινώσουμε την ακύρωση του διαγωνισμού της Eurovision για το 2020 στο Ρόντερνταμ. Η αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε από την εξάπλωση του Covit-19 σ’ όλη την Ευρώπη και οι περιορισμοί που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, από τις κυβερνήσεις των συμμετεχουσών χωρών, υποδηλώνουν ότι η EBU καλείται να λάβει την δύσκολη απόφαση της μη πραγματοποίησης της ζωντανής εκδήλωσης, όπως προγραμματιζόταν», αυτή ήταν η επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών της EBU , για τον 65ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision χθες το μεσημέρι.

Ο φετινός διαγωνισμός της Eurovision, ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, στα μέσα Μαίου. Στην τεράστια αυτή διοργάνωση θα συμμετείχαν 41 χώρες. Η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονταν ανάμεσα σε αυτές τις χώρες.

Η χώρα μας –όπως είχε προαποφασιστεί-θα “κατέβαινε” με την νεαρή τραγουδίστρια Στεφανία Λυμπερακάκη και το ρυθμικό τραγούδι “Super  Girl”.

Λόγω όμως της πανδημίας του Κορονοϊού που κυρίευσε όλη την Ευρώπη, δεν κατάφερε ο μουσικός διαγωνισμός της Eurovision 2020 να “σταθεί όρθιος” και να πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί.

Οι διοργανωτές της EBU, ανέβαλαν τον μουσικό διαγωνισμό για το επόμενο  έτος του  2021.

Οι εταιρείες που συμβάλλουν στην διοργάνωση της Eurovision, σε συνδυασμό με τις τοπικές αρχές της χώρας, θα συζητήσουν το θέμα της φιλοξενίας του μουσικού διαγωνισμού και την χώρα υποδοχής, για το 2021.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο