ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΝΑ, ΝΕΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ COVID-19 ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ (495 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ 256.000 Σ’ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Στα 495 κυμαίνεται ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Κορονοϊού στην χώρα μας, με τους 90ασθενείς να παραμένουν για νοσηλεία, εκ των οποίων οι 20 βρίσκονται διασωληνωμένοι στην εντατική, οι 84 είναι απροσδιορίστου πηγή μετάδοσης και 19ασθενείς έχουν πάρει ήδη εξιτήριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λοιμωξιολόγου και Εκπροσώπου του Υπουργείου Παιδείας Σωτήρη Τσιόδρα, τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ έχει γίνει έλεγχος για περισσότερα από 7.200δείγματα.

Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων, ξεπερνά τα 72έτη. Μέσα στο τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 3 ασθενείς, δύο στην Αθήνα και ένας στην Κοζάνη. Όλοι τους άνηκαν στον ανδρικό φύλο, συνοδευόμενοι από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

«Μένω σπίτι με ελαφρά συμπτώματα. Δεν υπάρχει ανάγκη εργαστηριακού ελέγχου στους νέους και υγιής που έχουν συμπτωματολογία ίωσης. Αυτό που βλέπουμε και διαχειριζόμαστε σήμερα, αφορά τα σοβαρά κρούσματα της νόσου σε ηλικιωμένους και ομάδες αυξημένου κινδύνου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λοιμοξιωλόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Συνολικά καταγράφηκαν 241σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, έως σήμερα στην χώρα μας. Καταγράφηκαν επίσης συνολικά 94θάνατοι, με διάμεση ηλικία τα 67έτη.

Το 93%των περιπτώσεων της γρίπης φέτος, οφειλόταν στον ιό γρίπης τύπου Α(Η3Ν2), προσβάλλοντας ηλικιωμένους και ομάδες υψηλού κινδύνου.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΙΝΑΙ:

Περισσότερες από  256.000περιπτώσεις της νόσου(covid-19), καταγράφονται σήμερα σε 184χώρες του κόσμου. Με τους θανάτους να φτάνουν περί τις 10.500, σύμφωνα με το 15%του υπολογισμού καταγραφής.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ:

Σύμφωνα με την καταγραφή της τελευταίας εβδομάδας στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο ισχύουν τα εξής: το 45%του συνολικού αριθμού των περιπτώσεων της νόσου και το 50%του συνολικού αριθμού θανάτων έως χθες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο