ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ-ΤΑ ΈΝΤΥΠΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Από της 23 Μαρτίου στις 6 το πρωί τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο περιορισμού της κυκλοφορίας- που είχει δοθεί από την κυβέρνηση, προκειμένου να αποφευχθεί-όσο γίνεται δυνατόν-η εξάπλωση της πανδημίας του Κορονοϊού στην χώρα μας.

Οι πολίτες, είναι υποχρεωμένοι να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο έντυπα μετακίνησης.

Το έντυπο Α, αφορά τους εργαζόμενους, την μετάβασή τους δηλαδή από και προς την εργασία τους, κατά της εργάσιμες ώρες, με καταγεγραμμένα πάνω τα στοιχεία τους και την υπογραφή του εργοδότη. Το σχετικό έντυπο τυπώνεται και συμπληρώνεται χειρόγραφα από τον κάθε πολίτη-εργαζόμενο και ισχύει εφάπαξ. Το ίδιο έντυπο συμπληρώνεται από τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, όπου υπογράφεται από τους ίδιους.

Το έντυπο Β, αφορά κάθε μεμονωμένη μετακίνηση οποιαδήποτε πολίτη, με προσωπική του ευθύνη, τυπώνεται και συμπληρώνεται καθημερινά.

Αφορά κυρίως τις μετακινήσεις του σε φαρμακείο, γιατρό, supermini market ή κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν κρίνεται δυνατή η αποστολή αυτών.

Αφορά ακόμη την μετάβαση προς την τράπεζα, την μετακίνηση σε τελετή(γάμος, βάπτιση, κηδεία), πάντοτε συνυφασμένη με τις προβλέψεις του νόμου, την μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση και όπου κρίνεται αναγκαία για την διασφάλιση της επικοινωνίας μεταξύ γονέων και τέκνων.

Τέλος αφορά την μετακίνηση για λόγους σωματικής σύντομης άσκησης σε εξωτερικό χώρο ή ακόμη την κίνησή του με το κατοικίδιό του, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας πάντοτε-στην περίπτωση των δύο-της αναγκαίας αποστάσεως του 1,5μέτρου.

Τα άνωθεν έντυπα Α και Β, τυπώνονται μέσω της ιστοσελίδας του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, αλλά και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ:    forma. gov. gr

Όσοι ωστόσο δεν διαθέτουν εκτυπωτή στον σπίτι τους, η πολιτεία έχει μεριμνήσει και γι’ αυτό.

Κάνοντας χρήση του κινητούς τους και στέλνοντας ένα απλό μήνυμα (αποστολής SMS)στο 13033, χωρίς χρέωση,  συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους και επιλέγοντας έναν αριθμό που αντιστοιχεί σε ένα είδος μετακίνησης(κάθε φορά), κατοχυρώνονται στον έλεγχο της αστυνομίας, αφότου φυσικά λάβουν την απάντηση μέσω μηνύματος.

Αν οι πολίτες δεν προλάβουν να πραγματοποιήσουν να έχουν είτε τα χειρόγραφα έντυπα στα χέρια τους, είτε την αποστολή του μηνύματος, αυτομάτως παρανομούν κόντρα στις απαγορεύσεις της κυβερνήσεως και είναι υποχρεωμένοι-εκ του νόμου-να πληρώσουν πρόστιμο 150ευρώ.

Αυτό θα ισχύει κάθε φορά που θα λείπουν τα δικαιολογητικά μετακίνησης σε κάθε έλεγχο των αστυνομικών αρχών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο