ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί ο 4ος κύκλος στήριξης της οικονομίας από την κυβέρνηση, προκειμένου να ελαφρυνθούν τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι επιχειρηματίες, από την επέλαση της κρίσης του covit-19.

«Όποιον τα οικονομικά του τον επιτρέπουν, να συνεχίσει να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις του, να το πράξει. Εάν αυτό γίνει στο μέτρο των ανθρώπων που μπορούν, τότε η επόμενη μέρα θα είναι πολύ ευκολότερη για όλους μας. Θέλω να παρακαλέσω όλους τους εκδότες των επιταγών εάν τα οικονομικά τους, τους το επιτρέπουν να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις πληρωμές. Όσο ομαλότερα ο καθένας μας αντιμετωπίσει αυτή την κρίση ,τόσο ευκολότερη θα είναι η επανεκκίνηση την επόμενη μέρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης.

ΠΟΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, ΑΔΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ.

  • Επιδότηση επιτοκίου, για τα ενήμερα επιχειρηματικά δάνεια, για τρείς μήνες(Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος)· εάν χρειαστεί να υπάρξουν δύο ακόμη μήνες, δηλαδή έως και τον Σεπτέμβριο.
  • Θα δοθούν δάνεια για κεφάλαιο κίνησης-που χρειάζονται οι επιχειρήσεις και τώρα, αλλά θα τα χρειαστούν και στο τέλος της κρίσης-, μέσω ενός εγγυοδοτικού ταμείου. Το ταμείο ξεκινάει με 1δίς και μέσω μόχλευσης θα φτάσουν κοντά στα έξι.
  • Οι επιταγές έχουν παράταση λήξης κατά 75 ημέρες, ωστόσο μέσα στην εβδομάδα θα βγει ειδική ρύθμιση που θα αφορά στις εξαγωγικές εταιρείες, οι οποίες-ακριβώς λόγω αυτής της παράτασης στις επιταγές-έχουν πρόβλημα ρευστότητας και ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν πρόβλημα και στο να πληρώσουν τους προμηθευτές τους, στο εξωτερικό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο