ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί ο 4ος κύκλος στήριξης της οικονομίας από την κυβέρνηση, προκειμένου να ελαφρυνθούν τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι επιχειρηματίες, από την επέλαση της κρίσης του covit-19.

«Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν το σχήμα του Υπουργείου Οικονομικών, θα πρέπει να εγγραφούν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, my Business Support, κατά την περίοδο 2-10 Απριλίου 2020. Το χρηματοδοτικό σχήμα, της επιστρεπτέας καταβολής, έχει ως βασική στόχευση την στήριξη των επιχειρήσεων, ώστε να μπορούν να διατηρήσουν τις θέσεις απασχόλησης. Συνεπώς, οι επιχειρήσεις που θα αξιοποιήσουν το σχήμα, καταλαμβάνονται από την ρήτρα μη απολύσεων, η οποία ισχύει από την χρονική στιγμή ολοκλήρωσης των σημερινών ανακοινώσεών μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

ΠΟΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΤΡΑ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ.

Υπάρχουν  800.000χιλιάδες επιχειρήσεις, που μπορούν να λάβουν και να συμμετάσχουν στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, μεταξύ άλλων:

  • Στο σκέλος αναστολής καταβολής δόσεων · τους δίνεται η δυνατότητα για βεβαιωμένες οφειλές, εφόσον υπάγονται σε αυτό. Αναστολή και παράλληλα της αναστολής καταβολής του ΦΠΑ, όσον αφορά τον μήνα Απρίλιο. Δίνεται η δυνατότητα όμως, εάν καταβάλλουν τον ΦΠΑ εγκαίρως, να συμψηφιστεί το 25%  του ποσού, με μελλοντικές οφειλές.
  • Επίσης, 1,7εκατομμύρια εργαζόμενοι δικαιούνται αυτή την οικονομική ενίσχυση των 800ευρώ, συν την αναστολή αποπληρωμής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, με πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών τους εισφορών.
  • Το σκέλος της εφαρμογής της επιστρεπτέας  προκαταβολής · μια παροχή ρευστότητας σε μικρές και σε μεσαίες επιχειρήσεις, που απασχολούν από 1 έως 500άτομα.
  • Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα σχετικά στοιχεία, στην πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στο σύστημα TAXIS, από τις 2 έως και τις 10 Απριλίου · αναφερόμενα σε ποσά για τα οποία θα επιστραφούν στο δημόσιο, μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών, με περίοδο χάριτος το 1ο έτος.
  • Ενίσχυση  του κλάδου του πρωτογενούς τομέα, με ενίσχυση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με 150εκατομμύρια ευρώ.

Το συνολικό ποσό μαζί με τα 4 πακέτα μέτρων στήριξης-που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση-,  είναι 6,8 δις ευρώ, που αντιστοιχεί στο 3,5 % του ΑΕΠ(Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος) της χώρας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο