ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ 800ΕΥΡΩ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Από αυτή την εβδομάδα και πριν το ΠΑΣΧΑ θα ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος των 800ευρώ, στους περίπου 1.700.000χιλιάδες εργαζόμενους, που πλήττονται από τον Κορονοϊό.

Έτσι πιο συγκεκριμένα:

  • Στης 9 Απριλίου, θα λάβουν το δώρο ΠΑΣΧΑ, το υγειονομικό προσωπικό,  αλλά και οι εργαζόμενοι στην πολιτική προστασία.
  • Την Μ. Τετάρτη θα καταβληθεί προκαταβολή 400ευρώ, στους επιστήμονες που θα δηλώσουν συμμετοχή, στα προγράμματα τηλεκπαίδευσης , διάρκειας 100ωρών.
  • Από της 15 Απριλίου θα ξεκινήσει και η πληρωμή της έκτακτης ενίσχυσης των 800ευρώ, στους Μισθωτούς.

«Ο στόχος μας είναι μέχρι την Μ. Τετάρτη, ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, να έχει δει στο πορτοφόλι της, την βοήθεια που προσφέρει το ελληνικό δημόσιο, η ελληνική πολιτεία, μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη κρίση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

  • Σε εργοδότες και εργαζόμενους θα δοθεί η δυνατότητα διορθώσεων, από της 11 έως της 13 Απριλίου
  • Η καταβολή των 800ευρώ, θα γίνει από της 15 έως και της 17 Απριλίου, σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας.

«Κανείς δεν χάνει την δυνατότητα υποβολής του εντύπου, αλλά αν κάνει λάθος ή αν χάσει την προθεσμία, θα πάει μία εβδομάδα αργότερα», υπογράμμισε στην δήλωσή του, ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί αιτήσεις από 490.000εργοδότες, που ανέστειλαν 747.000συμβάσεις εργασίας, αλλά και από 233.000 εργαζόμενους.

Εκκρεμεί η σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος από το Υπουργείο οικονομικών, όπου θα ορίζει για το πώς θα λάβουν το επίδομα των 800ευρώ οι επαγγελματίες, και ποιες θα είναι οι προϋποθέσεις, για να ενταχθούν μέσα σε αυτό.

Με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Υπουργός Οικονομικών, προανήγγειλε τον υπερδιπλασιασμό των μέτρων στήριξης, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες εργοδοτών και επιχειρήσεων και για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο