ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΑΠΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

«Όσοι φαντάζονται ότι θα φορτώσουν τα αυτοκίνητά τους και θα εξαντλήσουν την ευρηματικότητά τους σε πιθανές διαδρομές, για να μετακινηθούν-εκτός του τόπου, της μόνιμης κατοικίας τους-προς τα εξοχικά τους, καλό είναι να το ξανασκεφτούν», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, και Διαχείρισης Κρίσεων Νικόλαος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μαζί με τον Εκπρόσωπου του Υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, για την καθημερινή ενημέρωση των πολιτών, όσον αφορά το θέμα του Κορονοϊού στην χώρα μας.

  • Από της 6 σήμερα το απόγευμα στα διόδια όλης της επικράτειας, αλλά και σε όλες τις διαδρομές που αφορούν τις Εθνικές Οδούς, με τους παράδρομούς τους, σε Εθνικούς-Περιφερειακούς δρόμους, καθώς και σε δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα, η Ελληνική Αστυνομία εγκαθιστά σημεία ελέγχου κινήσεων, όλων των ιδιωτικής χρήσεως οχημάτων, αλλά και κάθε οχήματος σε 24ωρη βάση.
  • Το λιμενικό σώμα πραγματοποιεί αντίστοιχους ελέγχους, σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς.
  • Παράλληλα στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ της χώρας, θα επιτρέπεται η μετακίνηση, μόνο των μονίμων κατοίκων, προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωσής τους και της μόνιμής κατοικίας τους, χωρίς την δυνατότητα της επιστροφής, μέχρι την λήξη των γενικών μέτρων, όποτε και αν τερματιστούν.
  • ΕΞΑΙΡΕΣΗ υπάρχει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και των σωμάτων ασφαλείας, καθώς και του νοσηλευτικού προσωπικού, το προσωπικό της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρισίμων υποδομών του κράτους.
  • Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ισχύει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο για μετακινήσεις που πραγματοποιούνται για σκοπούς εκπλήρωσης του καθήκοντός τους και εφόσον φέρουν φύλλο πορείας ή σχετική υπηρεσιακή βεβαίωση.
  • Οι σχετικοί έλεγχοι σε όλη την χώρα, θα είναι ενδελεχείς και θα ισχύσουν για όλο το διάστημα μέχρι της 27 Απριλίου.
  • Κανένα εισιτήριο δεν θα εκδίδεται και κανένας επιβάτης δεν θα επιβιβάζεται, χωρίς την δήλωση του Ε1 ή την ειδική βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.
  • Από σήμερα το βράδυ και για όλο το προβλεπόμενο διάστημα σε περίπτωση που κριθεί-από τα όργανα ελέγχου- ότι προσπάθεια υπεραστικής, -δηλαδή την εκτός νομού κατοικίας-μετακίνησης, γίνεται καταχρηστικά και για λόγους αναψυχής-δηλαδή προς εξοχικές κατοικίες-, θα ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ αυτομάτως ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ στα 300ΕΥΡΩ, θα ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΑΤΩΝ για 60 ημέρες και το ΟΧΗΜΑ θα ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΠΙΣΩ από όπου ξεκίνησε.
  • Μέχρι της 27Απριλίου, αναστέλλεται η προς και μεταξύ των νησιών συγκοινωνία, τόσο αεροπορικώς  όσο και ακτοπλοϊκός, ΕΞΑΙΡΕΣΗ:
  • Την μετακίνηση των μονίμων κατοίκων προς το νησί κατοικίας τους και
  • Των κατοίκων των μικρών νησιών, προς τα μεγαλύτερα εντός του ίδιου Δήμου και για λόγους που καλύπτονται αποκλειστικά –από τις περιπτώσεις εξαίρεσης μετακίνησης Β1, Β2 και Β3.

Για παράδειγμα, οι κάτοικοι της Σύμης , θα μπορούν να μεταβούν στην Ρόδο π.χ. στο φαρμακείο, ή στον γιατρό, σε κατάστημα προμήθειας αγαθών πρώτης ανάγκης, ή να μεταβούν στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή· οι κάτοικοι της Ρόδου, δεν θα μπορούν να μεταβούν στην Σύμη.

«Τα περισσότερα από αυτά τα μέτρα δεν είναι καινούργια· βρίσκονται ήδη σε ισχύ», υπενθύμισε στη δήλωσή του Ο Νικόλαος Χαρδαλιάς.

Αυτό που αλλάζει, αφορά για παράδειγμα:

  • Η δυνατότητα άπαξ μετάβασης στην μόνιμη κατοικία, ισχύει ήδη από της 23 Μαρτίου.
  • Από της 21 Μαρτίου, δυνατότητα μετάβασης στα νησιά, έχουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοί τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο