ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Παραμένει τελικά η ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου, για την διεξαγωγή των Ιερών Ακολουθιών των εκκλησιών-κατά την διάρκεια ημερών του Πάσχα-,κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με τον Σεβασμιότατο  Μητροπολίτη της Ναυπάκτου και Αγίου Βλασσίου Ιερώθεο (Εκπροσώπου των Εκκλησιών της Ελλάδος), αλλά και την ΑΠΟΦΑΣΗ της εγκυκλίου που εξέδωσε η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ, διευκρινίζεται ότι:

  • Οι ναοί θα βρίσκονται ανοιχτοί τις ημέρες της Μ. Εβδομάδος, μόνο συγκεκριμένες ώρες και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τους ΙΕΡΕΙΣ και το απολύτως αναγκαίο προσωπικό του ναού(π.χ.  έναν ψάλτη, έναν νεωκόρο)
  • Οι ναοί θα είναι ΚΛΕΙΣΤΟΙ για τους ΠΙΣΤΟΥΣ
  • Σύμφωνα με τις «απόψεις» της Ιεράς Συνόδου, δεν προτρέπεται να πάει κανένας πιστός στην εκκλησία.
  • Απευθύνονται-την παρούσα στιγμή- μόνο προς τους Μητροπολίτες και όχι τους Πιστούς,
  • Η Ιερά Σύνοδος προτρέπει όλους τους Πιστούς, να κατανοήσουν την φετινή Μ. Εβδομάδα και την Ανάσταση· «όλοι οφείλουμε να κατανοήσουμε την κρισιμότητα των καιρών, οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι, προσηλωμένοι στην κατ’ οίκον προσευχή».

«Μένουμε όλοι στο σπίτι μας από αγάπη, γιατί προτάσσουμε το εμείς απ’ το εγώ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος της Ελλάδας, Ιερώνυμος.

«Η ατομική προσευχή δεν προβλέπεται στους κατ ‘εξαίρεση λόγους μετακίνησης, άρα οι εκκλησίες είναι κλειστές για το κοινό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νικόλαος Χαρδαλιάς.

«Είναι μια θυσία που πρέπει να κάνουμε για το κοινό καλό αυτή τη στιγμή· δεν πρέπει να διακυβευτεί η Εθνική μας προσπάθεια», συνέχισε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν από τα ΜΜΕ(Τηλεόραση, Ραδιόφωνο και Διαδίκτυο).

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο