ΡΟΥΛΑ ΚΟΡΟΜΗΛΑ:ΤΟ ΠΟΛΥΤΑΛΑΝΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΈΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΑΡΘΡΟ ΓΝΩΜΗΣ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Μία από της μεγαλύτερες παρουσιάστριες που τίμησαν τον χώρο της τηλεόρασης για πολλά χρόνια και ξεχώρισε, τόσο για το μοναδικό πηγαίο ταλέντο της, την ευστροφία της, την παιδεία της, όσο και για την εξαιρετική ομορφιά της, είναι αναμφισβήτητα η διαχρονική Ρούλα Κορομηλά.

Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΓΥΑΛΙ

Η Θεοδώρα Κορομηλά(όπως είναι το βαφτιστικό της), γεννήθηκε στην Αθήνα και η καταγωγή της είναι από την Μεσσηνία. Με πατέρα αυστηρών αρχών, λόγω του επαγγέλματός του ως στρατιωτικού, η μικρή τότε Ρούλα αναγκαζόταν να ταξιδεύει-με τους γονείς της-πηγαίνοντας από πόλη σε πόλη, γιατί δεν μπορούσε να γίνει κι’ αλλιώς.

Σπούδασε γραμματέας και έχει άλλα δύο αδέλφια, την Λένα και τον Θανάση. Στα μέσα της δεκαετίας του 80΄, ήρθε σε πρώτη επαφή με το “γυαλί”, καθώς εργάστηκε για πρώτη φορά ως διοικητική υπάλληλος στην κρατική τηλεόραση, ενώ παράλληλα είχε την ευτυχία να εργάζεται και σε διάφορα ιδιωτικά κανάλια.

Η ΡΟΥΛΑ ΚΟΡΟΜΗΛΑ, ΕΔΩΣΕ “ΝΟΗΜΑ” ΣΤΗΝ TV

Η Ρούλα Κορομηλά ήταν πρωτοπόρα, σε κάθε της συνεργασία. Η Ρούλα Κορομηλά ήταν αυτή που καθιέρωση-για πρώτη φορά- στην τηλεόραση, προγράμματα μοναδικής εμφάνισης, εγκαινιάζοντας τις πρωινές εκπομπές, τα εξαιρετικά-ανεπανάληπτα shows και τους τηλεμαραθώνιους.

Ο ANT1, “ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΙ” ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ

Από το 1991 ο Ant1 “εισβάλλει” στην ζωή της Ρούλας και την αλλάζει. Μετά την θητεία της στην κρατική TV-όπου παρουσίαζε την εκπομπή “Μια καλημέρα είναι αυτή”, ο ANT1-ως νέος τότε σταθμός-, αναζητούσε εκείνο το τηλεοπτικό πρόσωπο, που θα έκανε το “Μπαμ”, δίνοντας “νόημα” στους τηλεοπτικούς δέκτες, της πρωινής ζώνης. Και όντως το κατάφερε· η Ρούλα Κορομηλά, ήταν πλέον γεγονός! Κατάφερε να παρουσιάζει –για 3 ολόκληρα χρόνια-το πρωινό ψυχαγωγικό τομέα του σταθμού, αφού κατάφερε να κερδίσει τους τηλεθεατές της, από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Ο “ΠΡΩΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ”-όπως λεγόταν- είχε αξιοσημείωτη επιτυχία, καθώς στον τρίτο χρόνο παρουσίασης της εκπομπής, “παρήλασαν” οι σημαντικότερες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου και όχι μόνο. Ο Πρωινός Καφές, ήταν αναμφισβήτητα η μακροβιότερη πρωινή εκπομπή, που πέρασε στα χρονικά. Ο πρωινός ψυχαγωγικός τομέας συνεχίζεται -με μεγάλη επιτυχία-μέχρι και σήμερα, αλλά με διαφορετικό τίτλο.

Τον Πρωινό Καφέ τότε, διαδέχτηκαν πολλές παρουσιάστριες. Μερικές από αυτές ήταν: η Πόπη Χατζηδημιτρίου, η Ελένη Μενεγάκη, η Ελεονώρα Μελέτη, το αχτύπητο δίδυμο Κατερίνας Ζαρίφη και Νίκου Μουτσινά, αλλά και η Βίκυ Καγιά.

Έναν  χρόνο μετά  δηλαδή το 1992, η Ρούλα Κορομηλά ξεκινά να παρουσιάζει στον ΑΝΤ1, το ανεπανάληπτο τηλεοπτικό show, με τίτλο “Ciao ANT1”.

ΤΟ MEGA “ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ” ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ

To 1994 κομβικό έτος για την Ρούλα Κορομηλά. Μετά από το επιτυχημένο  ξεκίνημά της στον ANT1, η Ρούλα διακόπτη το συμβόλαιό της με τον σταθμό και “μεταπηδά”, στο “αντίπαλο” τότε τηλεοπτικό κανάλι MEGA. Μια δικαστική διαμάχη ανάμεσα σε Ρούλα και ΑΝΤ1, ξεκινά.

Στο ΜEGA η Ρούλα παρουσίαζε αυτό που ήξερε πολύ καλά να κάνει και να παίρνει την αναμενόμενη επιτυχία που προσδοκούσε ο σταθμός. Το γνωστό φαντασμαγορικό show με τίτλο ΜΠΡΑΒΟ, έδινε “νόημα” στα τηλεοπτικά μας βράδια. Το show με την παρουσιάστρια Ρούλα Κορομηλά, διήρκησε έξι ολόκληρα χρόνια, σημειώνοντας μάλιστα υψηλές τηλεθεάσεις, για τα χρονικά της εποχής.

Από το show ΜΠΡΑΒΟ, παρήλασαν μονικές προσωπικότητες, τόσο της ελληνικής showbiz, όσο και της διεθνούς. Κάποιοι από αυτούς ήταν: Ρίκι Μάρτιν, η Μαντόνα και ο Έρος Ραμαζότι. Υπήρχαν και άλλες μοναδικές στιγμές στο show, όπου έμειναν αξέχαστες στο τηλεοπτικό κοινό, αφού πολλές από αυτές μεταδίδονταν από το δημαρχείο της Σύρου στις Κυκλάδες, καθώς και από το Λυκαβηττό.

ΡΟΥΛΑ, Η ΠΟΛΥΤΑΛΑΝΤΗ SHOW WOMAN

Η Ρούλα Κορομηλά δεν είχε μόνο ιδιαίτερη έφεση και ταλέντο ως παρουσιάστρια, αλλά κατάφερνε να κερδίζει τους τηλεθεατές της και ως “τραγουδίστρια”, “χορεύτρια” και “ηθοποιώς”, αφού έφερνε εις πέρας-με μοναδικό τρόπο-,το τραγούδι, τον χορό και τα χιουμουριστικά σκετσάκια, που «γέμιζαν»  ακόμη περισσότερο τις ώρες μας.

Η “ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ” ΡΟΥΛΑ ΚΟΡΟΜΗΛΑ ΚΑΙ ΤΟ “ΡΕΚΟΡ” ΤΗΣ

Η Ρούλα παρουσίαζε παράλληλα και την απογευματινή εκπομπή με τίτλο «Bravissimo», αλλά κατάφερε παράλληλα να καθιερώσει και τους τηλεμαραθώνιους, που είχαν μοναδικό κοινωφελή χαρακτήρα.

Ένας μάλιστα από τους τηλεμαραθώνιους που παρουσίαζε το 1996, αφορούσε παιδιά με ειδικές ανάγκες. Η Ρούλα-έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία, σε τέτοιου είδους θέματα- κατέγραψε ένα μοναδικό ρεκόρ στα τηλεοπτικά χρονικά. Κατάφερε να παραμείνει για 30ολόκληρες ώρες, μπροστά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, συγκεντρώνοντας 650.000.000 τότε δραχμές, για την ανέγερση πρότυπου κέντρου αποκατάστασης παιδιών, που έπασχαν από εγκεφαλική παράλυση.

Προς τιμήν της Ρούλας Κορομηλά, η Εταιρία Προστασίας Σπαστικών, ονόμασε μία αίθουσα του κέντρου αποκατάστασης με το όνομα της Ρούλας, “Αίθουσα Ρούλα Kορομηλά”.

Ο ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ALPHA ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ

Το 2001 η Ρούλα, επιστρέφει μέσα από την συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, παρουσιάζοντας την πρώτη πρωινή εκπομπή του σταθμού με τον τίτλο “Έντεκα και κάτι”. Λίγο καιρό αργότερα μετονομάζεται σε “Καλώς τους”, διαρκεί τρεις σεζόν ως και το καλοκαίρι του 2004 και καθιερώνει την πρωινή ζώνη του σταθμού. Παράλληλα η Ρούλα επιστρέφει κατά διαστήματα στην βραδινή ζώνη με την εκπομπή … “Στη Ρούλα”, παρουσιάζοντας έκτακτες συνεντεύξεις – πορτρέτα, σε δημοφιλείς προσωπικότητες, που εμφανίζονταν σπάνια όπως: η Χαρούλα Αλεξίου, ο Νίκος Καρβέλας και ο Σάκης Ρουβάς.

TO STAR CHANELL ΚΑΙ Η ΡΟΥΛΑ

Την σεζόν 2004-2005, η Ρούλα παίρνει μεταγραφή για τον τηλεοπτικό σταθμό Star, όπου αναλαμβάνει πλέον-για έναν χρόνο- την παρουσίαση πρωινής εκπομπής με τίτλο “Ολέ”.

Alpha TV

Η Ρούλα Κορομηλά, απέχει ξανά για ένα χρόνο από την τηλεόραση και αποφασίζει να επιστρέψει στον Alpha, αναλαμβάνoντας μάλιστα διοικητική θέση στον σταθμό, ως υπεύθυνη ψυχαγωγικών προγραμμάτων. Παράλληλα παρουσίαζε και την εκπομπή με τίτλο “Τρεις Ευχές” το 2006, που μετονομάστηκε σε “Ζωή σαν Όνειρο”.

 Το 2007 συμμετείχε στο Talent Show TV Stars, με τίτλο “Παρουσιάστε Live” και ήταν μάλιστα καθοδηγήτρια των παικτών του show, ενώ από το 2007 έως τα τέλη του 2012 κατείχε διοικητική θέση στον Alpha, ως σύμβουλος προγράμματος.

Μετά από αποχή 3 ετών από την τηλεοπτική επικαιρότητα αλλά και από κάθε δημόσια εμφάνιση-λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας-, το 2010 η Ρούλα Κορομηλά επιστρέφει μπροστά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, αναλαμβάνοντας μάλιστα την παρουσίαση του Talent Show με τίτλο “Greek  Idol  Live”.

H πρεμιέρα του show και η επιστροφή της Ρούλας σημείωσαν υψηλή τηλεθέαση, η οποία έφτασε στο 34.9% στο σύνολο, ενώ στο τέταρτο της επανεμφάνισης της Κορομηλά στις οθόνες, η τηλεθέαση έφτασε το 43.2%.

ΤΟ BIG BROTHER ΚΑΙ Η ΡΟΥΛΑ

Οκτώβριος του 2010 και η Ρούλα αναλαμβάνει την παρουσίαση του πασίγνωστου για την εποχή reality show με τίτλο “Big brother”,  όπου μετά από πέντε χρόνια αποχής, επέστρεψε στην ελληνική τηλεόραση.

Άνοιξη του 2011 και η Ρούλα βρίσκεται να παρουσιάζει και τον δεύτερο κύκλο του “GREEK IDOL”.

Στις αρχές του 2013, αποφασίζει να πάρει “διαζύγιο- κοινής συναίνεσης” με τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ MEGA ΚΑΙ  ΤΟΥ EPSILON ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ

Μετά από 14 χρόνια αποχής και συγκεκριμένα στις 2 Απριλίου του 2014, η Ρούλα Κορομηλά επιστρέφει στα «παλιά της τηλεοπτικά λημέρια» του σταθμού MEGA και πιο συγκεκριμένα στην κριτική επιτροπή του show με τίτλο «Just the 2 of us» , ενώ στις 16 Απριλίου του 2016 και μετά από 16 χρόνια από την τελευταία προβολή του show της ΜΠΡΑΒΟ, η Ρούλα Κορομηλά επανέφερε το show -με τίτλο «ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ»-, στον νεοσύστατο τηλεοπτικό σταθμό Epsilon, αποτελώντας μάλιστα την μεγαλύτερη μεταγραφή του σταθμού.

Η συνεργασία της Ρούλας με το κανάλι, δυστυχώς έληξε άδοξα και αναπάντεχα στις 20 Ιουνίου 2016-λίγο πριν μάλιστα μεταδοθεί η τελευταία πανηγυρική εκπομπή από την Σύρο-, μετά από απόφαση της παρουσιάστριας.

ΡΟΥΛΑ ΚΟΡΟΜΗΛΑ-ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ

Η Ρούλα Κορομηλά αναμφισβήτητα υπήρξε μια πανέμορφη γυναίκα. Τρεις ήταν οι δυνατοί έρωτες, που την στιγμάτισαν.

Ο γνωστός ηθοποιός Πάνος Μηχαλόπουλος, όπου υπήρξε ο πρώτος της σύζυγος και με τον οποίο γνωρίστηκε το 1981, αλλά παντρεύτηκε το 1988. Δύο χρόνια αργότερα, το ζευγάρι αποφασίζει να τραβήξει πλέον χωριστούς δρόμους.

Το 2000 η Ρούλα παντρεύετε το μπασκετμπολίστα Νάσο Γαλακτερό.  Εφτά χρόνια αργότερα, το  ζευγάρι αποφασίζει να χωρίσει.

Τρίτος και καλύτερος ο Ιταλός τηλεσκηνοθέτης Στέφανο Σαρτίνι. Η σχέση τους διήρκησε έξι χρόνια.

Η Ρούλα Κορομηλά, ήταν είναι και θα είναι η “μεγαλύτερη” παρουσιάστρια που πέρασε ποτέ από τις οθόνες μας. Είχε και έχει αυτό το πηγαίο ταλέντο, της αμεσότητάς της με το τηλεοπτικό της κοινό, μια σχέση αλληλένδετη που δεν χάνεται ποτέ, όσες και τηλεοπτικές “παύσεις” και να κάνει.

Γιατί απλά η Ρούλα ήταν, είναι και θα είναι η Φίλη μας, που θέλουμε να βλέπουμε συνέχεια, μας λείπει και δεν θέλουμε να την ξεχάσουμε ποτέ!

Πηγή Πληροφοριών: Wikipedia

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο