ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ-ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Το τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 19 νέα κρούσματα Κορονοϊού στην χώρα μας, 12 εκ των οποίων αφορούν σε ταξιδιώτες που αφίχθηκαν με πτήση από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Ντόχα του Κατάρ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στους 2.937,

Λόγω του γεγονότος σε καραντίνα τέθηκαν και οι 91 επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης. 

Παράλληλα, επιβάλλεται προσωρινή αναστολή πτήσεων από το Κατάρ, όπως ενημέρωσε σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Γραμματεία.

Από τον συνολικό αριθμό, τα 651 δηλαδή το 22.2% θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.695 δηλαδή το 57.7% , θεωρούνται σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι τα 48 έτη, ενώ το 55,3% αφορά άντρες.

Το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας επιπλέον θάνατος στην χώρα μας και έτσι ο συνολικός αριθμός των θανόντων ανέρχεται στους 179.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 76 έτη.

Μέχρι στιγμής, 11 ασθενείς νοσηλεύονται στις ΜΕΘ(Μονάδες Εντατικής Θεραπείας) και βρίσκονται διασωληνωμένοι. Οι τρεις από αυτούς είναι γυναίκες.

Συνολικά ελέγχθηκαν στην χώρα μας, 185.590 κλινικοί έλεγχοι.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:

«Στη χθεσινή πτήση της Qatar Airlines, από την Ντόχα προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», βρέθηκαν 12 θετικά δείγματα κατόπιν της διενέργειας του προβλεπόμενου ελέγχου για τη νόσο Covid-19 που πραγματοποιήθηκε στους 91 επιβαίνοντες από τα υγειονομικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Εννέα (9) από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο (2) Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα (1) άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για 7 ημέρες ως στενές high και low risk επαφές, σύμφωνα και με τις οδηγίες του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Στους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση του 7ημέρου.

Επίσης, ανακοινώνουμε ότι μετά τα παραπάνω επιδημιολογικά δεδομένα οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου 2020.»

Πηγή Πληροφοριών: Επίσημη Ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο