ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ογδόντα πέντε χιλιάδες υποψήφιοι, έδωσαν σήμερα Πανελλήνιες εξετάσεις, τόσο με το παλαιό, όσο και με το νέο σύστημα εισαγωγής, στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Την άποψή τους για το «Βιβλίο», την «Γραφή» και τον «Ελεύθερο Χρόνο», κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι σήμερα, στο μάθημα της Γλώσσας και τις Έκθεσης.

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών-Φροντιστών Ελλάδας, κάνει λόγο για δυσκολίες στην ανάπτυξη των θεμάτων, τόσο για το λογοτεχνικό ερώτημα, όσο και τις επιμέρους αναφορές, στην ποίηση.

Τα θέματα δόθηκαν στους υποψηφίους, κανονικά στην ώρα που ήταν προγραμματισμένη να δοθούν. Έτσι η εξέταση ξεκίνησε κανονικά στις 9:05π.μ. και η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 12:05μ.μ.

Συγκεκριμένα δόθηκαν δύο κείμενα, ένα του Θεόδωρου Γρηγοριάδη και Κώστα Τσιρόπουλου και ένα ποίημα του Τίτου Πατρίκιου.

Το θέμα της Έκθεσης, αναφερόταν στις “Σχέσεις Μαθητών με την Ανάγνωση του Βιβλίου”, αλλά και την “Διαχείριση του Προσωπικού τους Χρόνου”.

Μετά το πέρας των εξετάσεων στα συγκεκριμένα μαθήματα, οι υποψήφιοι χαρακτήρισαν τα θέματά τους «κατανοητά και βατά», αφού γι’ αυτούς ήταν η πρώτη τους φορά, που τους δόθηκε η δυνατότητα να τεκμηριώσουν και την δική τους άποψη, αναπτύσσοντας έτσι την κριτική τους σκέψη.

Σύμφωνα με τους υποψηφίους, το συγκεκριμένο θέμα το διδάχτηκαν στην Β΄ Λυκείου, αλλά ήταν γι’ αυτούς «μη αναμενόμενο».

Όσο για τις ασκήσεις στο κομμάτι του ποιήματος ήταν δύσκολες, ενώ απαιτητική κρίθηκε και η Έκθεση, σύμφωνα με την άποψη των φροντιστών.

Κατανοητά-απ’ την άλλη- και με σαφήνεια διατυπωμένα, ήταν τα θέματα των υποψηφίων, οι οποίοι εξετάστηκαν και με το παλαιό σύστημα εισαγωγής, επίσης με θέμα το Βιβλίο.

Στις αίθουσες εξέτασης, τηρήθηκαν κανονικά τα μέτρα προστασίας, με την 1,5μέτρο απόσταση να έχουν οι υποψήφιοι μεταξύ τους. Στις τάξεις υπήρχε ανάλογη αντισηπτική προστασία, ενώ για τους επιτηρητές ήταν υποχρεωτική η μάσκα, καθώς για τους μαθητές ήταν προαιρετική.

Στις 16:30μ.μ. στην ΕΡΤ2, δίνονται όλες οι απαντήσεις των πανελλαδικών ερωτημάτων, από ειδικούς φροντιστές και εκπαιδευτικούς, ενώ υπάρχει και το ert.gr με τίτλο: «Πανελλαδικές 2020», στο οποίο διατυπώνονται τα θέματα, αλλά και πολλές πληροφορίες για τις Πανελλαδικές, γίνεται σχολιασμός των εκπαιδευτικών στα θέματα που έπεσαν, καθώς και οι ανάλογες απαντήσεις των Πανελλαδικών θεμάτων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο