ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Ψηφίζεται στις 8 η ώρα το βράδυ στην βουλή –με ονομαστική ψηφοφορία-το Νομοσχέδιο της κυβέρνησης, για τις συγκεντρώσεις.

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στην βουλή, για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο μεν Πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι, δεν καταργεί σε καμία περίπτωση το δικαίωμα του Συνέρχεσθε και απάντησε παράλληλα στις αναφορές, περί χουντικού νομοσχεδίου.

Ο δε Πρόεδρος της αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε ως «βαθιά αντιθεσμική  και αντιδημοκρατική τομή», το επερχόμενο νομοσχέδιο.

«Είναι ντροπή σας να ψηφίζεται το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο», με αυτή την φράση του ο Αλέξης Τσίπρας, απευθύνθηκε προς την Φώφη Γεννηματά.

Η τοποθέτηση του Κυριάκου Βελλόπουλου, αναφέρεται στην κατάθεση τροπολογίας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, ζητώντας αυστηροποίηση των ποινών, να διώκεται κάποιος για κακούργημα, όποιος κάνει επεισόδια στις συγκεντρώσεις.

«Εσείς βέβαια στο ΣΥΡΙΖΑ ξεχνάτε ότι, ενίοτε επικαλεσθήκατε το υφιστάμενο και εν ενεργεία χουντικό πλαίσιο, για να απαγορεύσετε τις διαδηλώσεις, κατά την διάρκεια της δικιά σας θητείας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Γι’ αυτό και επιστρέφω την θρασύτατη κριτική, περί αντιδημοκρατικών ρυθμίσεων, από εκείνους που συστηματικά αποδόμησαν τους θεσμούς. Ας μην μιλούν λοιπόν, για σχέδια καταστολής, στους δρόμους και στις πλατείες-όσοι έχει αποδειχθεί πια, ότι εξύφαιναν “μηχανορραφίες στα υπόγεια των μαγαζιών τους”, όπως οι ίδιοι έλεγαν», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Και ναι, αποτελεί υλοποίηση, μιας κεντρικής-προεκλογικής δέσμευσης της ΝΔ. Κανέναν δεν αιφνιδιάζουμε, με το να φέρουμε αυτό το νομοσχέδιο. Είχαμε μιλήσει επανειλημμένως για το ζήτημα αυτό, το είπαμε, έχουμε πάρει πολιτική νομιμοποίηση, να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και το κάνουμε πράξη», συνέχισε –από το βήμα του στην βουλή-ο Πρωθυπουργός.

«Επιχειρείται μια αντιδραστική τομή(θεσμική τομή), με στόχο την ίδια την δημοκρατία, με στόχο το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη διαδήλωση, στη συγκέντρωση, στη διαμαρτυρία. Μια αντιδραστική-θεσμική τομή, που καμιά κυβέρνηση δεν διανοήθηκε να φέρει από τη μεταπολίτευση και μετά. Φοβάστε την αντίδραση της κοινωνίας, τη διαφωνία της κοινωνίας, την οργή της κοινωνίας και γι’ αυτό η απάντηση που ετοιμάζεστε να δώσετε, είναι η καταστολή!», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο