ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΣΤΕ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΞΑ

Την επιστροφή αναδρομικών 11μηνών, από τις περικοπές στις συντάξεις, ετών 2015 και 2016, για όσους έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, αλλά και σε όσους επρόκειτο να προσφύγουν από εδώ και στο εξής, αποφάσισε η ολομέλεια του συμβουλίου της επικρατείας.

Η καταβολή των αναδρομικών, θα γίνει σε περισσότερους από 200.000 συνταξιούχους.

Πλέον τα Διοικητικά Δικαστήρια, θα επιδικάσουν αναδρομικά για το 11μηνο, από 11 Ιουνίου του 2015, έως και 12 Μαϊου του 2016.

Το Ανώτατο Δικαστήριο, δεν στερεί  την δυνατότητα και  στους υπόλοιπους συνταξιούχους, να διεκδικήσουν αναδρομικά για την ίδια περίοδο, με νέες προσφυγές στα Διοικητικά Δικαστήρια, που θα εξετάσουν εάν τα δικαιώματα έχουν υποπέσει σε παραγραφεί και για πόσους μήνες.

Σε ότι αφορά στις μνημονιακές περικοπές του 2012, που στο παρελθόν είχαν κριθεί αντισυνταγματικές, το δικαστήριο ορίζει, ότι αναδρομικά θα πάρουν μόνο οι συνταξιούχοι που προσέφυγαν στη  δικαιοσύνη, μέχρι τον Ιούνιο του 2015.

«Μελετάμε την σημερινή απόφαση του ΣτΕ και συνεκτιμώντας τις δημοσιονομικές δυνατότητες και αντοχές της Εθνικής μας Οικονομίας, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τον χρόνο και τον τρόπο, υλοποίησης της απόφασης αυτής», υπογράμμισαν από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Το ελάχιστο που έχει να κάνει ο κύριος Βρούτσης, για τις αντισυνταγματικές περικοπές του, είναι να δώσει σε όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους , τα αναδρομικά που δικαιούνται. Είναι αδιανόητο να αναγκάσει εκατοντάδες-χιλιάδες ανθρώπους, σε δικαστικά έξοδα», τόνισαν χαρακτηριστικά από την πλευρά της αντιπολίτευσης

Κανένας συνταξιούχος, δεν δικαιούται αναδρομικά, από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου και μετά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο